Wpis z mikrobloga

@bastek66: "Manga baaaad, zachodnie woke gooood, my zachodniacy to jesteśmy fajni, a Japończyki głupie, ale i tak nic nie możemy z tym zrobić" - przeskippowałem, szkoda czasu mordy na jakieś tabloidowe p--------o.
  • Odpowiedz
@young_fifi:

Reddit zablokował postowanie loli i tyle. Jeśli dla Ciebie sensowną dyskusją jest zamordyzm i cenzura to spoko.

Jak byłem młodszy anime była dużą częścią mojego życia, jednak jeżeli uważasz że lolicony w anime to coś normalnego to jprdl nie mam słów
  • Odpowiedz
W skrócie: Problemy mangi(czy anime) jako medium które weszło do mainstreamu. ¯_(ツ)_/¯

@Zamanosuke: Idealne podsumowanie, ale mogę dać tylko jeden plus. Dlatego pisałem wyżej chociażby o VN, gdzie jest o wiele większa dowolność, tak samo jak w JP hentai doujinach. No ale to jest bariera językowa, więc wiele osób tam nie dochodzi, więc wszystko jest gites.
  • Odpowiedz
@vries: No jestem boomerem i co z tego? Widziałem dużo anime i naczytałem się mangi że mogę się wypowiedzieć.

Nie każdy od razu fapuje do cute loli

@vries: W ogóle należy sobie przypomnieć że gatunek loli kiedyś nie miał żadnych powiązań z erotyką dopiero jakoś po 2000 roku jakoś tak samo ruszyło. Wiadomo, zostaw coś a Rule
  • Odpowiedz