Wpis z mikrobloga

"Wszyscy pracujemy w modelu hybrydowym, wymagane są 3 wizyty w biurze tygodniowo (dowolne dni)"

Czyli w skrócie - nie ważne kiedy przyjdziesz, czy kogokolwiek w biurze akurat spotkasz, ale musisz 3 razy przyjechać do roboty i odbić kartę co by się do 'luksusów' pracy zdalnej nie przyzwyczaić ¯\_(ツ)_/¯ Logiczne.

#pracbaza #praca #programista15k #pracait
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: nie uspierdliwiam firmy i uwazam ze #hybrydoza to najgorszy rak ALE...

3 dni w tygodniu to akurat taka liczba, że na pewno przynajmniej jeden dzień trafisz na współpracowników, a przy 2 dniach moglibyście się wszyscy mijać cały rok xD
  • Odpowiedz
Tak w ogóle to firma do której aplikowałem i zaprosili mnie właśnie na drugi etap rozmowy... do biura.

Nie pamiętam kiedy ostatnio mi się to przytrafiło...

@ATAT-2: ja miałem kilka takich rozmów, ostatnie chyba 2020-2021, później już samym firmom się odechciało tego organizować - nie wiedzieć czemu.

w każdym razie, zawsze udawało mi się wykorzystać to na swoją korzyść i zrobić jeszcze lepsze wrażenie niż na videocallu :P
  • Odpowiedz
3 dni w tygodniu to akurat taka liczba, że na pewno przynajmniej jeden dzień trafisz na współpracowników, a przy 2 dniach moglibyście się wszyscy mijać cały rok xD

@villager: No spoko tylko nie zmienia to faktu, że jedynym 'zyskiem' tego jest, że może kiedyś kogoś spotkasz, a nie np. wizyta w biurze na wazne spotkanie, planning itp.

w każdym razie, zawsze udawało mi się wykorzystać to na swoją korzyść i
  • Odpowiedz
@ATAT-2 od siebie dodam, że na fakturze jest też adres siedziby firmy. Jeśli klient życzy sobie mojej obecności w biurze, niech policzy kilometry i dodam to do wartości faktury - wtedy miękną
  • Odpowiedz