Wpis z mikrobloga

Tym razem omówimy sobie legendarny update 7.6 z 12.12.2005 w których wielu przekonaniu zniszczyło to starą dobrą tibie..

Co dodano?
- Różdzki, nowy rodzaj broni dla Druidów i Sorków, do tej pory profesje magiczne musiały używać broni do ataku lub burstów i łuku
- Poprawiono graficznie statki, linii brzegowe, góry itp tak by tibia wyglądała mniej "kwadratowato" (foto poniżej)
- Przyspieszono regeneracje punktów many 4 krotnie
- listy, etykiety itp pokazuja nick postaci która je ostatnia edytowała
- Możliwość rzucania zaklęć uzależniono od poziomu doświadczenia a nie magic levela jak do tej pory

7.6 legendarna wersja gdzie otsy przez bardzo długi czas były popularne i zresztą niektóre nadal są jak na apo czy mazurski, dla real tibii też na pewno przełomowa rzecz głównie dla lov lvl czyli różdzki które na pewno ułatwiły expienie

#tibia #ciekawostkitibia
Herato - Tym razem omówimy sobie legendarny update 7.6 z 12.12.2005 w których wielu p...

źródło: comment_1669089579aVhacEAfWmIn1NhGWXqKtZ.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Herato: jeden z lespzych update w tamtych czasach dla mnie. Mialem 19 druida w kazoo, i bilem rotwormy i dwarfy pod miastem. Kop sie bałem bo pk, do thais sie nie wybrałem nigdy sam bo częściej tam byl gs niz gracze xD nawet nie wiecie jakie to bylo fajne kupic sobie roda i biegać jak kozak po soldach i bieganie z guardem wokół rope place (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Herato: Ludzie podniecają się 7.6, bo wielu zaczynało wtedy swoją grę i byli dziećmi. To po prostu sentyment do czasów dzieciństwa. Prawda jest taka, że obecna Tibia jest 100x lepsza i ciągle musi próbować dostosowywać się do aktualnego rynku gier.
  • Odpowiedz
@Herato: te wpisy cały czas mnie w-------ą, że tak naprawdę nigdy nie grałem w tibię xD a pewnie bym miał super wspomnienia jakbym zaczął grać tak 2005-2006 jak odkryłem runescape'a czy ogame'a ech
  • Odpowiedz
@Herato:

apo czy mazurski

Mireczku odblokowałeś jakąś dziwną dziurę w mojej głowie. Było to z 16 lat temu pewnie, a ja do tej pory pamiętam te nazwy z listy ots. I sms premium wysyłane z kumplami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tami: 7.6 to była rekordowo nie balansowana wersja tibii jaka istniała. Przepaść między czarującymi i reszta była tak olbrzymia, że zasadniczo nie opłacało się nimi grać.

70 ms walił exori visa na tombach z profitem, dragon lairy lub hydry z blocker em, podczas gdy 120 ek to mógł sobie na tortoise latać najwyżej.
  • Odpowiedz
@SynJurkaPrzemek: proponuje postawic ten leak z tibii 7.7, z zanery razem ze stanami postaci ktore wtedy byly, dobre kilka lat temu byl taki ots i fajnie sie przegladalo te chara
  • Odpowiedz
@Ko_Otu: np z jakiegoś dziwnego powodu wbiłem i expie na tych rotach i robie HMMy xD. Ale to taka gra do poexpienia przy podcastach. Ale niesamowite jak kuriozalny model grania miałą tibia kiedyś ( ͡° ͜ʖ ͡°). W ogóle wszyscy gadają że War Hammera trzeba, ale to bez sensu i musiałem na skull staffa zmienić, bo roty mnie na tyle penowały ze nie miałem many by
  • Odpowiedz
  • 0
@Xardin ja tam z 2 miechy gram, zrobiłem najta i druta do run. Ale to że sorc ma ciężko expiac prawda.
Jak chcesz expic i robić runy to ta skull staf, ale jak szybko lcl wbić to wh i leczysz się exura vita przy 40hp.
Mi się tu podoba bo jest właśnie stary klimat, przed depo zawsze ktoś pogada itp
  • Odpowiedz
@Ko_Otu: Czy ja wiem czy taki stary klimat. Gra taka sama, ale stare dziady a nie dzieci dające się robić i pkujące przy pierwszej okazji xD. Kiedyś ta gra to był dopiero r--------l. Zaryzykowałbym że na 8.0 jak grałem za dzieciaka klimat był większy ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz