Aktywne Wpisy

b_oski +20

mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#gielda
Nigdy już nie dotykam giełdy akcji. Straciłem 15% na sp500 który miało być najbezpieczniejsze i na ten moment ponad 10k na minusie, trochę lepiej na akcjach, ale tam wrzuciłem o wiele mniej. Zaraz ktoś powie że trzymaj i kiedyś wróci - otóż nie wróci jak u sterach jest debilny orangutan który nie pozwoli na wzrosty. I jak mi ktoś powie że giełda jest lepsza od bukmacherki
#gielda
Nigdy już nie dotykam giełdy akcji. Straciłem 15% na sp500 który miało być najbezpieczniejsze i na ten moment ponad 10k na minusie, trochę lepiej na akcjach, ale tam wrzuciłem o wiele mniej. Zaraz ktoś powie że trzymaj i kiedyś wróci - otóż nie wróci jak u sterach jest debilny orangutan który nie pozwoli na wzrosty. I jak mi ktoś powie że giełda jest lepsza od bukmacherki

Oczywiscie infrastrukture rowniez. Tu potrzeba jeszcze wiecej obrony plot.
A jaki jest zasięg takiej broni? Ile dronów na raz może obserwować?
Najprostsza taktyka, to że nieprzyjaciel wypuszcza wiele celów , które tylko ściągają ogień. Dopiero po wystrzelaniu się nadlatują drony zabójcze- coś jak taktyka stosowana przez Hamas wobec "żelaznej kopuły". Akurat Arabowie strzelają nie po to, żeby zniszczyć ale po to, żeby elementy kopuły mają zajęcie. Też niszczą Izrael, choć psychicznie i ekonomicznie.
Śrut niewiele kosztuje ale wymaga
Tutaj możesz się również przybliżyć z tą ideą Jak nie być widzianym
A ja od lat tłumaczę baranom inżynierom wojskowym, że mają stworzyć amunicję autonomiczną i systemy radarowe dla małych obiektów nisko latających. Nie słuchają mnie i dlatego marnują czas na takie głupoty, które i tak się na nowoczesnym polu walki nie sprawdzą.
9. Opracowanie systemów obronnych dla systemów antydronowych przeciw dronom na systemy antydronowe
10.... latający potwór spaghetti
@Lucider5: Gepard został wycofany i wrócił bocznymi drzwiami na konflikt w Ukrainie. Problem z nim to aktywne namierzanie i stosunkowo slaby zasięg. Chodzi o to, że tam są tylko dwa działka 35 mm. Niby donośność to aż 5,5 km, ale w praktyce cel
źródło: comment_1669212042r5taPlFiDgm4KLS3tQoCBu.jpg
Pobierz@Lucider5: Oni maja jakieś swoje pomysły na ten temat:
@Lucider5: Pewnie pojawią się i działka i ultralekkie MANPADy tylko operowane różnie. Ponoć Chińczycy mają laserowe systemy antydronowe i gdzieś tu była wrzutka, że niby całkiem sprawne, ale taki system na pewno dużo kosztuje... potrzebuje dużo energii i łatwo go zniszczyć dronem/dronami, które w założeniu są 'tanie' i produkowane w tysiącach sztuk. A jakby jeszcze dopracować koncepcję ataku