Aktywne Wpisy

Shatter +131
O kurde, strefa czystego transportu w Warszawie będzie dotyczyc diesli 18+, czyli od 2006 w przyszłym roku xd ktoś se uciułał 30k na auto i go wygonią z miasta, żeby kupił sobie młodsze.
Ciekawe, co jest bardziej ekologiczne - wydłużanie czasu użytkowania produktu, czy wymiana go na produkt nowszy.
Łączna emisja dwutlenku węgla w całym cyklu życia Golfa TDI (silnik Diesla) wynosi średnio 140 g CO2/km, a w wypadku całkowicie elektrycznego e-Golfa
Ciekawe, co jest bardziej ekologiczne - wydłużanie czasu użytkowania produktu, czy wymiana go na produkt nowszy.
Łączna emisja dwutlenku węgla w całym cyklu życia Golfa TDI (silnik Diesla) wynosi średnio 140 g CO2/km, a w wypadku całkowicie elektrycznego e-Golfa

Szatynka +14
#praca #integracja #depresja
Cześć, jestem po rozmowach o pracę na politechnice i uniwersytecie we Wrocławiu. Okazuje się że osoba pracująca w sekretariacie politechniki może liczyć na 3700 brutto. Uniwersytet za pracę w obsłudze studenta oferuje na rękę 3300.
Nie ukrywam że rozczarowało mnie to, zwłaszcza że podczas rozmów rekrutujący podkreślali z jaką odpowiedzialnością wiążą się te posady, posady za które w mieście gdzie cena wynajmu kawalerki to jakieś 3000.
No ale chciałabym
Cześć, jestem po rozmowach o pracę na politechnice i uniwersytecie we Wrocławiu. Okazuje się że osoba pracująca w sekretariacie politechniki może liczyć na 3700 brutto. Uniwersytet za pracę w obsłudze studenta oferuje na rękę 3300.
Nie ukrywam że rozczarowało mnie to, zwłaszcza że podczas rozmów rekrutujący podkreślali z jaką odpowiedzialnością wiążą się te posady, posady za które w mieście gdzie cena wynajmu kawalerki to jakieś 3000.
No ale chciałabym
Oprócz zagrywki marketingowej, według której film był dokumentem, a zdarzenia faktycznie miały miejsce (aktorzy przez długi czas nie pojawiali się w innych produkcjach), poszła plotka, że istnieją taśmy, na których zarejestrowano ciąg dalszy wydarzeń w chacie wiedźmy z Blair
Wtedy internet dopiero raczkował i pamiętam, że były strony, które takie nagrania "sprzedawały" za kilkadziesiąt dolarów.
#film #gimbynieznajo #horror
@HelterSkelter88: Potwierdzam, byłem na nim
Nie no. nie przesadzajmy. Wiadomo było, że to fikcja. Ale naprawdę dawał radę ten film i zasłużenie zarobił kupę hajsu,
@biesy
Zobaczcie sobie obie wersje v/h/s powinno wam przypaść do gustu ( ͡º ͜ʖ͡º)
Na dodatek rano jak szedłem to w parku była mgła i ani żywej duszy. Do teraz pamiętam te emocje ( ͡º ͜ʖ͡º)
@tentakijeden: myslę, że to ściema i scam był :). Plotka mówiła, że "rodzina dysponuje nagrnaiami"
Ja oglądałem na canal+ czy innym HBO, jak tylko trafiło do kablówki. Pamiętam, że podczas seansu na chwilę padł prąd na całym osiedlu. Ale miałem srakę jako gnojek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wrazenie ogladana filmu w kinie bez spoilerow w jutubie tez zmienia kwestie odbioru i poziomu strachu. Jak sie to oglada na telefonie w przerwie miedzy lekcjami to wiadomo ze film kiepski.
Jak na tamte czasy to byl zajebisty material. Dwojka oczywiscie tragiczna
To był właśnie rok deregulacji - zniesienie koncesji na dostarczanie internetu, bo tak dużo ISP powstawało, że MŁ nie ogarniało. Już nawet nie piszę o callbackach.
@sklerwysyny_pl: dam sobie reke uciac, ze ogladalem blair witch niedlugo po premierze na divx.
Wiec dostep i to calkiem szybki (jak na owczesne czasy) musial byc.
@Art10: straszny syf niestety ( ͡° ʖ̯ ͡°) mam nadzieję, że 94 i 99 wróca jakością do dwóch pierwszych
@zdjeciegipsu
@Rzuku pamiętaj, że to film sprzed 20 lat, który wyznaczył pewne trendy, na tamte czasy to był przelom w robieniu kina grozy.
Akcje z dziecięcymi dłoniami walącymi w namiot pamiętam do dziś.
No umie, bo Black Sabbath wymyślili metal ;).
Tak jak z BWP, z perspektywy wkładu w kino grozy to film przełomowy, bo wykorzystuje zupełnie nową konwencję.
Zastanawia mnie tylko jaka jest twoja konkluzja, bo widzę, że próbujesz mnie do czegoś przekonać, ale nie za bardzo wiem do czego xD