Wpis z mikrobloga

W rodzinie postanowiliśmy sobie kupić po Mi Bandzie 6 NFC i chyba jest jakiś problem z kontrolą jakości Xiaomi.
Opaski przyjechały całkowicie rozładowane w czwartek. Plomby były nienaruszone.
Naładowałem do 100% (zostawiłem pod ładowarką jeszcze na kilka godzin po pełnym naładowaniu) i zaktualizowałem firmware. Podobne zużycie, te same ustawienia (tętno co 5 minut, monitorowanie snu, sporadyczne powiadomienia), ta sama apka - Mi Fitness (Xiaomi Wear).
2 wyprodukowane 11/21 i jedna z 08/21
Jedna z 11/21 śmiga dobrze, po ponad ma nadal ok. 80%
Druga z 11/21 rozładowała się wczoraj, a w 6h po naładowaniu miała 73%. Niecałą dobę po ładowaniu ma tylko 24%
Próbowałem również aplikację Zepp Life, ale poza nieco lepszym wsparciem emoji w powiadomieniach nie widzę żadnej różnicy.
Ta z 08/21 wytrzymała 2 doby, a w 2 godziny po naładowaniu straciła 6%

Ludziki z Reddita pisali, że niektórym też na początku trzymało dobę, półtorej, ale po 3-4 ładowaniach się ogarnęło.
Widziałem też wpis i komentarze od @Veuch i nie wiem czy to jakaś loteria z tymi bateriami czy co.

Stąd moje pytanie - czy dać szansę tym dwóm opaskom i czy redditowa kalibracja ma jakikolwiek sens czy lecieć bezpośrednio na zwrot towaru? Mam czas do 3 grudnia, więc niby jeszcze można coś sprawdzić.
Miał ktoś przypadek, że na początku trzymało bardzo krótko, ale się z czasem ogarnęło?

#xiaomi #miband
  • 29
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Intelektualista: @Matlaw: odkryłem sekret, ładowana do pełna o 21, i rano o 8 ma 96 procent baterii. Monitor snu i tętna co 10 minut.
Co zrobiłem? Wyłączyłem bluetooth w telefonie ;)
Gdy jest położona to przez noc zje 20-25 procent ;)
  • Odpowiedz
@ondraszek: To i tak coś jest nie tak z opaską/telefonem/apką, bo mama ma 6 NFC i nigdy nie wyłącza BT, a opaska śmiga nieco ponad 14 dni.
Ja też nie wyłączam BT i moja 7 trzyma 9 z hakiem
  • Odpowiedz
@ondraszek: stary jeśli mozesz oddaj ten band. Ja też się łudziłem wiele dni że akurat to ustawienie pomoże. Kupiłem w końcu na Mi-home i problemy się skończyły. Z niczego nie muszę rezygnować nic nie wyłączam bateria działa spoko. Towar przyjechał nie rozładowany i działa jak należy. Fakt że nie włączałem automatycznego wybudzenia ale to chyba jedyna różnica pomiędzy tymi opaskami. Tutaj po podłączeniu ładowania na ekranie pokazało się że bateria ma
  • Odpowiedz
@ondraszek: No to jak pudełko #!$%@?łeś to nie oddasz - tylko reklamacja zostaje a i tak będą kręcić nosem. Niemniej jak je znajdziesz daj znać jaka dystrybucja ;⁠-⁠)

Ta moja nowa od 5 grudnia ma 60% a te stare od "jbts tomasiczek" trzymaly 2-3 doby. Szkoda nerwów.
  • Odpowiedz