Aktywne Wpisy
BobekRobek +108
źródło: 20250918_102120
Pobierz
moll +84
Nie nadążam za cenami używanych książek... Cykl Expanse Coreya, 9-10 tomów, w zależności ile ktoś uzbierał to od 500 zł wzwyż, plus opłata dla olx, plus koszty wysyłki. Tymczasem komplet wszystkich 10 nowych, z księgarni, z darmową wysyłką, wychodzi poniżej 350zł xD
#ksiazki #takasytuacja
#ksiazki #takasytuacja

![[ang] Samsung nagrodził nabywców smart-lodówek reklamami](https://wykop.pl/cdn/c3397993/c7d7a92f682bae53a60a6ce92aad87ed8e8042bd5036dc6ff9211bb2901e03a0,q80.jpg)

Kiedyś tak nie było jak wybierałem zawód, a kierowałem się głównie pieniędzmi, to było 5 lat temu.
#programowanie #programista15k #devops #pracait
No i trzeba na start kumać więcej jak konstruktor i kolekcje w js...
@Saly: masz rację - w devopsach jest dosyć często takmzemjest tylko jedno rozwiązanie danego problemu które jest poprawne oraz cała masa takich które że jakoś czas mogą doprowadzić organizacje do katastrofy, dobry regular przynajmniej ta katastrofę potrafi odsunąć w czasie :-)
@kutafonixor: duże korpo gdzie na wszystko są procedury i tym podobne też?
Ok uwierz mi ale ekosystem Javy jest tak ogromny że nie ma końca, może zacznę od tego że Java sama w sobie jest ostro rozbudowana, sama książka poruszająca wielowątkowość ma około 500 stron, do tego dolicz framework Spring i framework Hibernate, jako Java Dev musisz też umieć gadać z biznesem po angielsku nieraz zbierać wymagania, analizować i impelementować. Dodatkowo pasuje biegle znać SQL ale nie mówię tutaj o Selectach
Jeżeli trafiłem to myślę, że taki opis DevOpsa do ciebie przemówi (od ex-deva): DevOps to taki typ od wszystkiego który ma się nauczyć
A DevOps po prostu dorzucasz do tego co juz robisz