Czy ktoś wie jak są fabrycznie smarowane łańcuchy rowerowe? Ten smar jest genialny, starcza na długo, mało syfu się do niego przykleja i napęd chodzi cicho i sprawnie. Jak tak posmarować łańcuch w domu?
@i-marszi: kolego, to jeden z wielokrotnie powielanych błędów rowerzystów nawet tych z wieloletnim stażem. Fabryczny smar nie nadaje się do codziennego użytku. Taki łańcuch należy umyć do czysta, na przykład w benzynie i nasmarować na nowo smarem typowo rowerowym.
@i-marszi: Jak kiedyś nie umyłem jakiegoś nowego łańcucha przed założeniem to później ledwo mogłem domyć ten syf z całego napędu. Powiedziałbym nawet że nic tak nie syfi jak fabryczny, ale może różne firmy u używają róznych smarów
@i-marszi: jedynie co mnie na myśl przychodzi to smar ptfe, tzw. suchy, co nie zmienia faktu ze warto łańcuch wymoczyć w benzynce i zakropić każdą tulejkę olejem, taki olej do łańcuchów w pilarkach jest cąłkiem tani, a uzywasz doslownie po kropli na tulejke, nadmiar do sucha i potem glownie ptfe ( ͡°͜ʖ͡°)
@i-marszi: to są smary stałe wykorzystywane tylko do przechowywania łańcucha na magazynie przez długi czas i są one wykorzystywane bo są tanie i dobrze zabezpieczają łańcuch przed wilgocią ale kompletnie nie nadają się do smarowania łańcucha w celu zmiejszenia tarcia wewnętrznych elementów łańcucha przy jednoczesnym nie przyciąganiu syfu
pierwsze co zrobić z takim kupionym łańcuchem po zakupie roweru... to zdjąć go w cholere i wyszejkować w benzynie / odtłuszczaczu / środku
@Wycu91: Sugerujesz że rower u mnie służy do patrzenia? Może jakichś ogromnych przebiegów nie robię ale 11 tys. km w tym roku już mam ( ͡°͜ʖ͡°) Szukam sposobu żeby wydłużyć życie łańcucha i wydłużyć okresy między smarowaniami bo nie lubię wydawać kacy na cztery łańcuch w roku i nie lubię poświęcać dużo czasu na czyszczenie roweru!
@lktr1: Naprawdę po zakupie nowego łańcucha, bądź nowego roweru, pierwsze co robisz, to płukanie łańcucha w benzynie i smarowanie go na nowo?
Mam wrażenie, że to, że nowy łańcuch trzeba bezwzględnie odtłuścić, bo fabryczny smar nie nadaje się do użytkowania, to jedna z tych zmyślonych przez kogoś legend krążących po rowerowych forach, zaczytanych i powtarzanych dalej w nieskończoność przez kolejne osoby, a nie mających kompletnie żadnego znaczenia. Ludzie, to tylko napęd
@Tropical9: raz miałem nauczkę gdzie jeszcze jako nieogar pojechałem nowo kupionym mtb w las to łańcuch zasyfiony był już masakrycznie po pierwszej jeździe
smar zresztą ma być na łańcuchu tylko wewnątrz pomiędzy ogniwkami, rolką a pinem
@4x80: @i-marszi: zalezy jaki lancuch. Jesli mowia o SRAMie to faktycznie to co jest nalozone na ich lancuchy jest zajebiste. Chodzi lekko, plynnie i cicho. Podobny efekt udaje sie uzyskac tylko przy pomocy myjki ultradzwiekowej i woskowania lancucha.
@Tropical9: u mnie w rowerze ilekroć jeździłem w terenach puszczy bydgoskiej to przy stosowaniu smaru suchego prędzej dojdzie do "wypłukania" smaru podczas użytkowania niż do czyszczenia z powodu przylegającego syfu ( ͡°͜ʖ͡°)
szejk w odtłuszczaczu to może być overkill ale będziesz miał przynajmniej pewność że nie ma smaru tam gdzie go być nie powinno ( ͡°͜ʖ͡°)
W żadnym wypadku. Moje doświadczenie z nowymi łańcuchami, niewielkie ale jednak, mówi że brudzą się masakryczne. Co nie zmienia faktu że faktycznie są ciche.
@i-marszi: BikeRumor: What is Shimano’s official stance on the chain lube that comes stock on a shimano chain? Is it actually a lube, or a grease? And is it best to leave it on until the chain gets noisy and relube, or strip it right away and relube before riding?
Nick: So that brings us to lubrication. I mentioned that the chain wears because of friction as the chain moves to
@i-marszi: Shimano to sobie tam może napisać co chce. To jest smar do konserwacji, Shimano odpowiedziało ładnie, marketingowo. Zobacz co pisze człowiek, który jako jeden z niewielu na świecie, testuje smary na prośbę producentów. To jest cała encyklopedia.
Luksemburg przekazuje Ukrainie opancerzone transportery medyczne, wcześniej amunicję kal. 155mm. No i po co, przecież to nie ich wojna. #ukraina #rosja #wojna
Czy ktoś wie jak są fabrycznie smarowane łańcuchy rowerowe?
Ten smar jest genialny, starcza na długo, mało syfu się do niego przykleja i napęd chodzi cicho i sprawnie. Jak tak posmarować łańcuch w domu?
Ale że co?
@i-marszi: Jak kiedyś nie umyłem jakiegoś nowego łańcucha przed założeniem to później ledwo mogłem domyć ten syf z całego napędu. Powiedziałbym nawet że nic tak nie syfi jak fabryczny, ale może różne firmy u używają róznych smarów
Ale czemu? Jakieś źródło? Mi na smarze fabrycznym napęd działa najlepiej!!! Cicho, nie brudzi i na długo starcza.
pierwsze co zrobić z takim kupionym łańcuchem po zakupie roweru... to zdjąć go w cholere i wyszejkować w benzynie / odtłuszczaczu / środku
@i-marszi: Potwierdzam, nigdy nie myję nowych łańcuchów smaruję dopiero kiedy potrzeba.
Sugerujesz że rower u mnie służy do patrzenia? Może jakichś ogromnych przebiegów nie robię ale 11 tys. km w tym roku już mam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szukam sposobu żeby wydłużyć życie łańcucha i wydłużyć okresy między smarowaniami bo nie lubię wydawać kacy na cztery łańcuch w roku i nie lubię poświęcać dużo czasu na czyszczenie roweru!
W końcu ktoś myśli jak ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przynajmniej jeżeli chodzi o rowery bo w polityce to już się chyba kiedyś spięliśmy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Podejrzewam że zanurzają łańcuch w jakimś roztopionym smarze. Pytanie tylko w jakim!
P.S.
NA fabrycznym smarze to i z trzy tygodnie mogę jeździć a po pierwszym smarowaniu to już muszę czyścić i smarować łańcuch
Mam wrażenie, że to, że nowy łańcuch trzeba bezwzględnie odtłuścić, bo fabryczny smar nie nadaje się do użytkowania, to jedna z tych zmyślonych przez kogoś legend krążących po rowerowych forach, zaczytanych i powtarzanych dalej w nieskończoność przez kolejne osoby, a nie mających kompletnie żadnego znaczenia. Ludzie, to tylko napęd
smar zresztą ma być na łańcuchu tylko wewnątrz pomiędzy ogniwkami, rolką a pinem
@i-marszi: Wiesz, oni pewnie sądzą, że w fabryce czy serwisie myją łańcuchy przed montażem na rower. xD
Z tym drugim racja, dlatego z zewnątrz warto taki nowy łańcuch przetrzeć, ale bez paranoi żeby go od razu kąpać w odtłuszczaczu xd
szejk w odtłuszczaczu to może być overkill ale będziesz miał przynajmniej pewność że nie ma smaru tam gdzie go być nie powinno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W żadnym wypadku. Moje doświadczenie z nowymi łańcuchami, niewielkie ale jednak, mówi że brudzą się masakryczne.
Co nie zmienia faktu że faktycznie są ciche.
Komentarz usunięty przez autora
Nick: So that brings us to lubrication. I mentioned that the chain wears because of friction as the chain moves to
Czyli moje obserwacje potwierdza Shimano ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Idealny byłby smar który jest wysoce penetrujący w wysokiej temperaturze a po ostudzeniu robiłby się bardzo lepiki!
@i-marszi: Było pite? xD
@i-marszi: Normalnie, jak człowiek. Kupujesz nowy łańcuch, myjesz go z tego gówna do konserwacji i używasz poprawnie Squirta, UFO albo wosku :).
Zobacz co napisał wyżej @Desmosedici :)
Zobacz co pisze człowiek, który jako jeden z niewielu na świecie, testuje smary na prośbę producentów.
To jest cała encyklopedia.
https://zerofrictioncycling.com.au/
Nie bądź drugim Impąąąąą ;f
@i-marszi: spróbuj jazdy na wosku, nawet w deszczu i błocie napęd jest idealnie czysty
@i-marszi: nazywa sie to wosk ( ͡° ͜ʖ ͡°)