Aktywne Wpisy
onomatopeja_ +193
Tak sobie pije kawkę z rana i sobie rozmyślam, całkiem fajnie mi się życie ułożyło, life is great ;)
#gownowpis #przemyslenia #wykop30plus
#gownowpis #przemyslenia #wykop30plus

mirabelka2137 +39

Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Już raz pisałem taki post, ale zapomniałem dodać ankiety, więc poprawiam swój błąd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niedługo będę wykańczał mieszkanie i zastanawiam się pomiędzy prysznicem, a wanną z funkcją prysznica (z szybą). Co wy byście wybrali i dlaczego? Pewnie z 2 lata w tym mieszkaniu pomieszkam, potem wynajem/sprzedaż.
#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci #remont #remontujzwykopem #budownictwo #budujzwykopem
Prysznic czy wanna do mieszkania 2 pokojowego
Jak kończyłem remont to uznałem, ze „na chwile” zawieszę zasłonkę na teleskopowej tyczce. Ceny tych szyb i ich jakość jakoś mi nie odpowiadały na tamten moment. I tak żyje s zasłonka już 7 lat :). Wymieniam tylko materiał raz na rok-dwa :). I jest Ok.
a jak dla siebie to brałbym takie rozwiązanie mieszane, tzn ogólnie prysznic ale brodzi jest wysoki - taka mini wanna.
Można używać jako dużą miskę albo wanienkę dla dzieci.
coś w ten deseń
https://astershop.pl/DEEP-Brodzik-akrylowy-prostokatny-wysoki-120x90-cm-72383
Komentarz usunięty przez autora
@Lurneii: Podobnie jak Ty mam zasłonkę, ale z własnego wyboru. Zupełnie nie rozumiem fenomenu tych szyb:
- ograniczają ruchy podczas brania prysznica
- zostaje na nich osad, który trzeba często zmywać, żeby to jakoś wyglądało
- jak się ma dziecko, to człowiek się tylko zastnawia, kiedy dziecko pieprznie w szybę na tyle mocno, że rozpadnie się w drobny
@mtosny: Zasłony wymagają raz na jakiś czas przeprania inaczej "gniją" w sensie zbiera się na nich grzyb i zaczynają brzydko pachnieć. Szyba mimo jej wielu wad ma tę zaletę, że wymaga tylko przetarcia i wsio, a jak ktoś nie daje #!$%@? o osad, to aż tak nie przeszkadza. Sam osad wynika bardziej z tego, jak twardą