Wpis z mikrobloga

• 0
Mircy drodzy,

mam jakiś dziwny problem z komputerem stacjonarnym. Otóż coraz częściej gdy go włączam lub gdy uruchamiam go z trybu uśpienia, to ekran się nie włącza, choć wygląda na to, że działa bez zarzutu od strony technicznej. Dopiero po wielu próbach, iluś tam resetach wszystko zaczyna działać normalnie, choć czasem przed uruchomieniem systemu mam jeszcze sprawdzanie plików.

Jest to dla mnie dziwne, bo słyszę, jak system się uruchamia (w głośnikach pojawia się charakterystyczny dźwięk windowsowski), ale ekran pozostaje czarny. Gdy w końcu wszystko następuje tak, jak należy, na ekranie wszystko wyświetla się normalnie... przynajmniej do czasu, gdy komp nie wejdzie w tryb uśpienia, bo potem znowu cykl się może domknąć

Teraz pytanie - co może być przyczyną? Jednak jakiś problem z ekranem, kwestia zasilacza, przedziwny błąd systemu? Komp jest dość wiekowy (Intel Core i7, GTX 950, Windows 7), ale dotychczas nigdy nie miałem podobnych kłopotów. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc, bo jestem w tych sprawach zielony

#komputery #kiciochpyta #pomocy #it #komputer #windows #windows7 #naprawaelektroniki #naprawalaptopow
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach