Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, mam Giant Revolt 1 2021, Tylna przerzutka to GRX400, przednia Tiagra, natomiast korba FSA.
I tu jest problem, bo taki układ nie do końca działa. Według mnie trzy różne układy nie maja prawa działać dobrze.
Moje pytanie: Czy zmieniać wszystko na GRX400 wraz z korbą?

#gravel #gravelowe #szosa #giant #grx #pytaniedoeksperta
yazhubal - Mirki i Mirabelki, mam Giant Revolt 1 2021, Tylna przerzutka to GRX400, pr...

źródło: comment_1667686289rLthIQ3UG0WQgRVzJdot5I.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yazhubal: tył? przód? co dokładnie się dzieje? bo brzmi podejrzanie, w tribanie 100 nie trzeba nic regulować tak często a wszystko ma z innej parafii i nie ma tam shimano :)
  • Odpowiedz
@mmichal: No właśnie bardzo podejrzanie, po poprawnym ustawieniu tylnej, mam problemy z przerzucaniem przedniej, potem po korekcie przedniej, dość szybko mam problem z wrzucaniem zwykle jednego biegu z tyłu. I tak się bawię z tym. Dlatego myślałem że jak wymienię na jeden system to będzie całość zgrana lepiej.
  • Odpowiedz
@yazhubal: Masz korbę dwurzędową oraz przednią przerzutkę więc z tego powodu w zasadzie to nie będzie w pełni działać na pełnych zakresach i na przykład przednia przerzutka będzie dobrze działać na 6-7 twardszych przełożeniach kaset z większą zębatką na korbie zaś podobnie na mniejszej zębatce oraz 6-7 lżejszych kasety. Do tego jest trimowanie ale nie wiem czy tiagra to ma.
4x80 - @yazhubal: Masz korbę dwurzędową oraz przednią przerzutkę więc z tego powodu w...

źródło: comment_1667690816y65pofC4VsgyGbXdlm6h1y.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@yazhubal: Jak ustawisz, że dopiero dwie skrajne zębatki kasety na małej i dużej zębatce korby będą ocierać to wystarczający wynik i nie ma co dalej kręcić bo to zbędna i nie przewidziana przez shimano robota.
  • Odpowiedz