Aktywne Wpisy
Tommy__ +410
Aż mi się przypomniało jak za gówniaka rodzice mnie wysłali na wakacje do wujka w Chicago. Zdjęcie rozmazane bo to dawno i robiłem Sony Ericssonem K750i
#zonadlapolaka
#zonadlapolaka
blake-drake +6
Potrzebuję pomocy w zdecydowaniu, co powinienem dalej robić z pieniędzmi i życiem. Mam trzydzieści kilka lat, ale nie mam ani swojego mieszkania, ani samochodu. Dotąd specjalnie nie narzekałem, bo pracuję zdalnie, stać mnie na wynajem kawalerki, raczej niczego sobie nie żałowałem (ale potrzeb dużych też nie mam), coś co miesiąc odkładam, auta mi nie brak, nie przepadam za jazdą nim. Tyle że jestem już niemal w połowie tej czwartej dekady życia i
#ankieta #rower
Jaki rower jest najbardziej uniwersalny?
Co do pytania opa to zgadzam się z trekingiem/gravelem
@micelangeloB:
Pamiętaj tylko, że w dalekiej trasie po asfalcie umęczysz się jak prosiak. Moim zdaniem już lepiej trekking albo gravel i podepchać tę minutę pod zbyt stromą górkę niż męczyć się godzinami na górskich oponach.
No i tu wchodzimy w temat definicji uniwersalności. Dla mnie rower uniwersalny to taki, który skutecznie pokryje najwięcej kilometrów a tych najwięcej trzaska się podczas normalnej jazdy do pracy, znajomych czy po przysłowiowe bułki do sklepu. W góry typu Beskid Śląski nie jedziesz żeby coś załatwić, tylko jedziesz dla zabawy i tu z pomocą przychodzi dobranie odpowiedniego sprzętu do zajęcia. No i też nie każdy ładuje się w taki
@micelangeloB: Zapomniałeś dodać, że po takiej jeździe już nie trzeba iść na siłkę taki ten mtb uniwersalny. Wsiądź kiedyś na szosę na 8 barach kolego. xD
@micelangeloB: I fitness czyli rower szosowy może być uniwersalny a nie mebel jak mtb.
@zobq: Dobra, z kierą może tak może nie ale ludzie jeżdżą z taką od stu lat i jakoś ujdzie, co do cytatu masz opony 35mm co gwarantują komfort twojemu tyłkowi, a na pewno wejdą w fitnessa chyba że to jakaś ciasna ''torówka'' bo sam mam taką znaczy w kartonie. xD