Wpis z mikrobloga

Ostatnio zacząłem interesować się tematem #iptv i mam pytanie do użytkowników, głównie #plusx i #teleelevidenie
Jak jakość transmisji wypada w porównaniu do dostawców takich jak WP pilot itp.? Czy często przycina, w jakiej rozdzielczości jest obraz? Chodzi mi głównie o kanały filmowe/dokumentalne, kanały sportowe akurat mnie nie interesują.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sokoleo

Czy często przycina

To loteria, zazwyczaj działa, ale bywa, że zacznie ciąć i nic nie zrobisz. Bywa, że archiwum na części kanałów nagle nie działa, potem wraca do normy, jak naprawią. Były takie akcje ostatnio w plusx
  • Odpowiedz
@Sokoleo O ile Tele potrafiło mieć problemy, właściciel ma problemy z sobą i potrafi Cię zbluzgać za nic, albo zbanować za brzydki uśmiech, to PlusX jest chyba jednym z stabilniejszych dostawców - kwestia ceny.
Mogą być gorsze dni u każdego.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DystryktPrawdy
Bywa, że archiwum na części kanałów nagle nie działa, potem wraca do normy, jak naprawią.

Jak często zdarza się coś takiego np. w ciągu miesiąca? Dużo czasu mija zanim to naprawią?
  • Odpowiedz
@Sokoleo PlusX ostatnio miał takie jaja, ale mam go dopiero 1,5 miesiąca. Ogólnie można powiedzieć, że jest stabilnie, ale tam konta już nie założysz niestety

Ale na teleelevidenie masz otwarta rejestrację
  • Odpowiedz
@Sokoleo: @xBARTEXx: jeżeli chodzi o tele to mam od ponad dwóch lat. Nie było nigdy problemu z płatnościami przez rev. Wystarczył krótki mail z pytaniem czy przyjmie link z płatnością za pół roku z góry za jedną listę. Mam ich 5. Co do jakości potrafi wywalić błąd 400 lub 403 raz na pewien czas ale to raczej przy odtwarzaniu z archiwum. Jeżeli chcesz ja jedynie pod sport to
  • Odpowiedz
@Sokoleo: prawie dwa lata korzystam z #plusx i nie mam temu nic do zarzucenia, nie oglądam meczy więc nie wypowiem się o ścinkach przy max obciążeniu ale do normalnego oglądania/pauzowania/archiwum kilka dni wstecz to za te 20zł to jest po prostu miód w porównaniu do canal+ za 140zł jak dawniej XD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Sony_Toprano dobrze wiedzieć, właśnie o to mi chodzi :) chętnie bym przetestował ale z tego co wyczytałem teraz nie da rady tam założyć konta więc zostaje mi telee. Mam nadzieję, że będzie działać równie dobrze co plusx
  • Odpowiedz
@null3ed To nie miałaś pecha. Ja wyleciałem z banem za dwa urządzenia, chociaż nie używałem na dwóch playerach, a co najmniej dwóch Mirków obujał na hajs. xD
  • Odpowiedz