Aktywne Wpisy

MightyUser +66
Hej Mirki. Jedna sprawa od wczoraj nie daje mi spokoju. Czy świat zwariował, czy to ja jestem mentalnym biedakiem.
Do rzeczy. Sprawa prosta. Chcę w ogrodzie postawić pergole żeby można było sobie pochillowac i odpocząć. Pomyślałem że w sumie biedy nie klepie i zapytam ile taka pergola (mniej więcej jak na zdjęciu, a w zasadzie to prawie identyczna tyle że mniejsza)mialaby kosztować. Mam fajnie przygotowany taras z kostki o wymiarach 4x4m. Wybrałem
Do rzeczy. Sprawa prosta. Chcę w ogrodzie postawić pergole żeby można było sobie pochillowac i odpocząć. Pomyślałem że w sumie biedy nie klepie i zapytam ile taka pergola (mniej więcej jak na zdjęciu, a w zasadzie to prawie identyczna tyle że mniejsza)mialaby kosztować. Mam fajnie przygotowany taras z kostki o wymiarach 4x4m. Wybrałem

Jak myślicie??
- Brać i się nie zastanawiać 12.8% (225)
- Lepiej zbudować szałas z patyków 87.2% (1530)

sylwke3100 +996

#prawojazdy #motocykle #motoryzacja
@0anon: nie, ma wyjezdzic 20h a gdzie to juz nie ma znaczenia
Prawo jazdy B mam od 14 lat więc jazda na mieście to pryszcz, ale jak ktoś dopiero zaczyna to powinien poćwiczyć dużo więcej.
...ale jest szczegółowy program szkolenia zawierający, manewry wykonywane w ruchu miejskim które należy wykonać w czasie szkolenia (o ile to możliwe), to jest około 25 "zadań" - dla ogarniętego kursanta i instruktora do zrobienia w 20-30 min
Oficjalnie to chyba musisz się przejechać na każdym z typ dróg ( krajowa, ekspresowa, autostrada) ale jak jest to już chyba każdy wie...
Komentarz usunięty przez moderatora
@SZESCIOPAK_HARNASIA: @0anon:
nie jest napisane wprost ile miasto a ile plac, ale jest taki zapis:
zakresie prawa jazdy kategorii:
a) A2, A – przez pierwsze 50% godzin zajęć mogą być prowadzone przy użyciu motocykli spełniających wymaga-
nia dla niższych kategorii prawa jazdy,
b) A1, A2, A lub B1 – powinny uwzględniać co najmniej 3 godziny jazdy poza obszarem zabudowanym, w tym na
drogach o dopuszczalnej prędkości
Ja tylko ze 4 godziny byłem na mieście, a poza zabudowanym ani razu. Czyli de facto nie wiedząc, jak zachowuje się motocykl przy prędkości powyżej 50 km/h mógłbym teraz iść kupić sobie hayabuse. Nie wiem czy szkoły mają obowiązek gdzieś prowadzić ewidencję, ile godzin było poza tym zabudowanym, ale jeśli tak, to niezłe fantazje muszą tam wypisywać.
@WyjmijKija: W Waw najtańszy obecnie to +/- 2000 zł, nie ma tańszych ¯_(ツ)_/¯
a jakość takiego kursu pozostawia wiele do życzenia…