Aktywne Wpisy
Blondynka34 +265
#nocnazmiana #koty
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Jeszcze nie tak dawno byłem strasznie antyUkraiński. Nie lubiłem tego kraju, tych ludzi, twierdziłem że to kraj bez historii. Jednocześnie nie wiem dlaczego, ale dażyłem sympatią ruskich (specjalnie z małej) i putina (również z małej). Jakoś mi to imponowało, wielkie tereny, ogrom ludzi, różne kultury. I na czele ich wszystkich - on - człowiek, który z zimną krwią pozbywał się swoich konkurentów. KGB, posiadłości, znajomości, układy i karate. Nawet to mi imponowało, myślałem sobie no putin to czad, samiec alfa, napić się wódki z takim człowiekiem to byłoby coś. Ciekawe ile lasek zaliczył, ile prostytutek, ile ma dzieci porobionych na boku... (XD)
ALE JA BYŁEM GŁUPI XDD
Od rozpoczęcia wojny całkowicie zmieniłem zdanie o 180 stopni. Całym serduchem jestem za Ukrainą, życzę im jak najlepiej, wpłaciłem coś na Bayraktara. To są honorowi ludzie, którzy pięknie walczą za swój kraj. Nie jestem włazo-d.u.p.e.m, wiem że Ukraina dostaje POTĘŻNE wsparcie od innych państw. ALE TO BARDZO DOBRZE :D Jedyna szansa żeby usadzić na d.u.p.i.e tych ruskich gierojów i raz na zawsze spuścić im solidny wpierdziel. I jaki z putina czad, jak siedzi gdzieś skitrany i boi się wyjść z bunkra :D Żaden :D O tych butach na podwyższeniu już nie będę pisał, wszyscy to wałkowaliśmy milion razy od lutego. Szkoda tej ludności cywilnej, która nie mogła/nie miała pieniędzy by uciekać. Odnajdują teraz tych ludzi zskatowanych i zabitych w zbiorowych grobach...
Cbyba przeełomowy był taki widok jakoś na wiosnę, jak stały Ukrainki pod Urzędem i czekały w kolejce na załatwianie papierów. Tak szedłem z zakupami i popatrzyłem, normalni ludzie, jak nasze matki/siostry/koleżanki. Tak strasznie przykro mi się zrobiło. Byłem wściekły na samego siebie, jakim dzbanem i debilem byłem. Gdzie ja miałem mózg?
W d.u.p.i.e
Mózg miałem w d.u.p.i.e
#ukraina
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #635267e25d8592373bfb32e1
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Cyceron
@WujaTHC: Nie chcę bronić opa, ale takie postawy akurat na tym portalu były bardzo popularne, z ciągłymi memami o "sztucznym kraju bez historii" czy "nawet 40 milionami bakterii" i zasadniczo łatwiej iść za tłumem i jego memami po to żeby przynależeć do jakiejś społeczności, zwłaszcza że z tego opisu wynika, że z rzeczywistymi Ukraińcami żadnego kontaktu wcześniej
@kuhwa: O to to, memy z gąbką zawsze śmieszne, ale napaść na niepodległy kraj i masowe zbrodnie na cywilach to nie jest coś, co można puścić płazem
Zwykły brak zainteresowania tematem i tyle. Łapie się wtedy propagandę. Nie ma co być dla siebie zbyt surowym. No chyba, że niewiele wiedząc latałeś po internecie i krzyczałeś o łatwości prowadzenia biznesów czy coś takiego #pdk
Dlatego tak ważne jest jej zwalczanie już w zarodku-
@Kroomka:
Na maturze w 1998 był temat o tym, czy w obecnych czasach młodzi ludzie stanęliby w obronie swojego kraju. Cieszę się, że nie było wątpliwości w mojej rozprawce.
Do tego wtedy był czas, kiedy gadano, że Rosja, to już nie Związek Radziecki, że łagry i ludobójstwo, to przeszłość, próbowano postrzegać ich jako cywilizowany kraj. Nasi dziadkowie byli wyśmiewani, że żyją przeszłością. Rosjanie zawsze próbowali wszystkich skłócić.