Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jeszcze nie tak dawno byłem strasznie antyUkraiński. Nie lubiłem tego kraju, tych ludzi, twierdziłem że to kraj bez historii. Jednocześnie nie wiem dlaczego, ale dażyłem sympatią ruskich (specjalnie z małej) i putina (również z małej). Jakoś mi to imponowało, wielkie tereny, ogrom ludzi, różne kultury. I na czele ich wszystkich - on - człowiek, który z zimną krwią pozbywał się swoich konkurentów. KGB, posiadłości, znajomości, układy i karate. Nawet to mi imponowało, myślałem sobie no putin to czad, samiec alfa, napić się wódki z takim człowiekiem to byłoby coś. Ciekawe ile lasek zaliczył, ile prostytutek, ile ma dzieci porobionych na boku... (XD)

ALE JA BYŁEM GŁUPI XDD

Od rozpoczęcia wojny całkowicie zmieniłem zdanie o 180 stopni. Całym serduchem jestem za Ukrainą, życzę im jak najlepiej, wpłaciłem coś na Bayraktara. To są honorowi ludzie, którzy pięknie walczą za swój kraj. Nie jestem włazo-d.u.p.e.m, wiem że Ukraina dostaje POTĘŻNE wsparcie od innych państw. ALE TO BARDZO DOBRZE :D Jedyna szansa żeby usadzić na d.u.p.i.e tych ruskich gierojów i raz na zawsze spuścić im solidny wpierdziel. I jaki z putina czad, jak siedzi gdzieś skitrany i boi się wyjść z bunkra :D Żaden :D O tych butach na podwyższeniu już nie będę pisał, wszyscy to wałkowaliśmy milion razy od lutego. Szkoda tej ludności cywilnej, która nie mogła/nie miała pieniędzy by uciekać. Odnajdują teraz tych ludzi zskatowanych i zabitych w zbiorowych grobach...

Cbyba przeełomowy był taki widok jakoś na wiosnę, jak stały Ukrainki pod Urzędem i czekały w kolejce na załatwianie papierów. Tak szedłem z zakupami i popatrzyłem, normalni ludzie, jak nasze matki/siostry/koleżanki. Tak strasznie przykro mi się zrobiło. Byłem wściekły na samego siebie, jakim dzbanem i debilem byłem. Gdzie ja miałem mózg?

W d.u.p.i.e

Mózg miałem w d.u.p.i.e

#ukraina

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #635267e25d8592373bfb32e1
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: jakim debilem trzeba być żeby nie lubić jakiegoś kraju bo nie ma historii xD Do ludzi też podchodzisz i mówisz "sory, nie możemy być kumplami bo nie masz odtworzonego drzewa genealogicznego do 800 lat wstecz i podejrzewam że żaden z twoich przodków nie był królem ani magnatem nara pedale" xD
  • Odpowiedz
jakim debilem trzeba być żeby nie lubić jakiegoś kraju bo nie ma historii

@WujaTHC: Nie chcę bronić opa, ale takie postawy akurat na tym portalu były bardzo popularne, z ciągłymi memami o "sztucznym kraju bez historii" czy "nawet 40 milionami bakterii" i zasadniczo łatwiej iść za tłumem i jego memami po to żeby przynależeć do jakiejś społeczności, zwłaszcza że z tego opisu wynika, że z rzeczywistymi Ukraińcami żadnego kontaktu wcześniej
  • Odpowiedz
ale pierwszy kontakt z prawdziwym wrogiem szybko ja zweryfikowal

@kuhwa: O to to, memy z gąbką zawsze śmieszne, ale napaść na niepodległy kraj i masowe zbrodnie na cywilach to nie jest coś, co można puścić płazem
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Też miałem podobnie. Wojna głównie spowodowała, że zainteresowałem się tematem co się tam właściwie dzieje. Nie tylko za putina ale i wcześniej.
Zwykły brak zainteresowania tematem i tyle. Łapie się wtedy propagandę. Nie ma co być dla siebie zbyt surowym. No chyba, że niewiele wiedząc latałeś po internecie i krzyczałeś o łatwości prowadzenia biznesów czy coś takiego #pdk
Dlatego tak ważne jest jej zwalczanie już w zarodku-
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: problem w tym, ze tacy debile jak op rownie szybko znowu zmienia zdanie i znowu zaczna nienawidziec z byle powodu. a na wykopie takich nie brakuje. najpierw wieczny wolyn na glownej, upaina, upaincy, ukry, memy o saszkach, potem chwila srania pod siebie ze ruscy moga zapukac do granic i wielka milosc do kochanych ukraincow zeby tylko nie przestali czasem przelewac swojej krwi za nasze poczucie bezpieczenstwa, a jak juz
  • Odpowiedz
Psssst: „Tyle o sobie wiemy, na ile nas sprawdzono”

Na maturze w 1998 był temat o tym, czy w obecnych czasach młodzi ludzie stanęliby w obronie swojego kraju. Cieszę się, że nie było wątpliwości w mojej rozprawce.

Do tego wtedy był czas, kiedy gadano, że Rosja, to już nie Związek Radziecki, że łagry i ludobójstwo, to przeszłość, próbowano postrzegać ich jako cywilizowany kraj. Nasi dziadkowie byli wyśmiewani, że żyją przeszłością. Rosjanie zawsze próbowali wszystkich skłócić.
  • Odpowiedz
OdległyHultaj: Chyba masz tendencje do popadania w skrajności. Nie wiem skąd pomysł na czczenie Putina XD. Ukraińcy, Rosjanie i wszystkie inne narody składają się z różnych ludzi i nie ma co wyrabiać sobie zdania po pojedynczych osobach, natomiast ja znam bardzo fajnych Ukraińców w Polsce i mam dziewczynę Ukrainkę, która jest super pod każdym względem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie rozumiem frustratów nienawidzących Ukrainy i jej ludności.
  • Odpowiedz