Aktywne Wpisy
Salomonthekrol +473
Mirki niech mi ktoś wytłumaczy co laski mają w głowie...
Żona myślała ze jest sama w domu, przyszedł teść i zaczęła mnie obgadywać że nic nie robie, że nie potrafie nic zrobić itd, co jest nieprawdą, a ja siedziałem w pokoiku i słuchałem wszystkiego po czym Żona weszła do pokoju i się połapała ze wszystko słyszałem, wszystko. Zrobiła mi awanturę ze podsł#!$%@? i że sam sobie jestem winien po czym strzeliła focha.
Żona myślała ze jest sama w domu, przyszedł teść i zaczęła mnie obgadywać że nic nie robie, że nie potrafie nic zrobić itd, co jest nieprawdą, a ja siedziałem w pokoiku i słuchałem wszystkiego po czym Żona weszła do pokoju i się połapała ze wszystko słyszałem, wszystko. Zrobiła mi awanturę ze podsł#!$%@? i że sam sobie jestem winien po czym strzeliła focha.
HausHagenbeck +89
Ej wiem, że czekacie ode mnie na wiadomość ale wyskakuje mi limit na akcje. Więc jak ktoś jest zainteresowany (kto ma widzieć ten wie ) to napiszcie w komentarzach "m__b" (po to aby odsiać boty)
przy okazji dostaniecie ode mnie grube info odnośnie matur... jest grubo
#matura #matura2023 #szkola #wazne
przy okazji dostaniecie ode mnie grube info odnośnie matur... jest grubo
#matura #matura2023 #szkola #wazne
Chodzi mianowicie o porażkę na froncie południowym na samym początku wojny. Niestety chłopaki nie piszą wprost, ale łatwo się domyślić o co (i o kogo) chodzi.
Obecnie ma panować - jak to ujęli panowie - "bajeczka dla naiwniaków", jeśli chodzi o przyczyny wdarcia się Rosjan na południu Ukrainy. Miało niby do tego dojść na wskutek zdrajców z SBU, ale rzeczywistość niestety trochę inaczej wygląda. Ktoś z ekipy Zełeńskiego podjął absurdalną (i jak się potem okazało - katastroficzną) decyzję o rozminowaniu mostów w grudniu, na 3 miesiące przed inwazją. Powodem takiej decyzji miało być "nieprowokowanie Rosji", ale ostatecznie wiemy jak to się skończyło - Rosjanie na tym kierunku wbili się jak nóż w masło. Ilu ludzi straciło przez to życie, ile zostało wywiezionych w głąb Rosji, ile ludzkich nieszczęść nastąpiło na wskutek tej decyzji - można tylko gdybać. Ale dużo, bardzo dużo.
#ukraina
Też myślę, że Zełeński mimo wszystko wierzył, że da się to jakoś pokojowo załatwić. Ale taka postawa tylko zachęca Rosjan do agresji - czują słabość i ugodowość, więc w nie uderzają.
@Wykobeczka: Wówczas wyjechałby z Kijowa, jak mu radzono. A on pozostał, mając świadomość, że miasto może zostać w każdej chwili otoczone. Nie. Moim zdaniem Zełeński, podobnie jak absolutna większość polityków, wierzył że postępowanie Rosji jest jednak racjonalne.
Mam trochę dysonans - w czym niby instalacje obronne (a na to zawiera się minowanie mostów) miałyby prowokować? Jak to niby przeszło? To raczej jakieś agenturalne działania.
@LaurenceFass: w taki sam sposób, w jaki "prowokuje" przekop mierzei wiślanej czy niedoszła amerykańska tarcza antyrakietowa - uniezależniasz się od ruskich, więc ich rzekomo "prowokujesz".
O logikę w takim myśleniu mnie nie pytaj, bo dla mnie też jest to jednym, wielkim absurdem.
Straszna roznica( ͡º ͜ʖ͡º)