Aktywne Wpisy

RobieZdrowaZupke +17
Tam już się nie da wrócić
źródło: 201115173830812848
PobierzCzy był ktoś w Tajlandii w sierpniu? Planuje jechać za rok i nie wiem czego się spodziewać w porze deszczowej.
#podrozowanie #tajlandia
#podrozowanie #tajlandia

Mirasy ale akcja z UPC
W 2020 próbowałem ogarnąć podłączenie do swojego domu, przyjechali technicy obejrzeli swoim okiem jaka odległość jakie co i wszystko , powiedzieli że dadzą na kosztorys bo podlaczenia nie bedzie bez koncentrycznego kabla w ziemi, studzienke mam naprzeciw domu pod ogrodzeniem sąsiada razem z słupkiem
Za jakies 2-3 miesiące zadzwonili z działu technicznego i powiedzieli że kosztorys wycenili na 986 zł z groszami czy coś, i teraz ja odpuściłem bo nie chciałem, bo jednak dla skromnego czlowieka tysiak to duzo bylo przy małej pensji.
Teraz jest rok 2022 zobaczyłem że wieszają te światłowody napowietrzne i stwierdzilem czy cos u nich sie nie zmieniło i czy istnieje mała szansa na zrobienie kabla, to gostek przyjechał umowilem sie, myslal ze juz kabel jest, ale jak zobaczyl jak ulica wyglada i wszystko inne to powiedział to zgody od miasta itp zalatwiac trzeba i dziękuję pojechał.
Wczoraj zadzwonił gość przedstawił sie jako technik upc i powiedział że upc załatwiło na swoje barki koszty polozenia kabla do mojego domu jednorodzinnego i że przyjadą założyć, stwierdził że tylko zapłacę za aktywacje, i teraz jestem w szoku bo stoje właśnie w sytuacji że upc wszystko zrobiło za moimi plecami i chce mi zrobic instalacje z studzienki do domu. Co z sąsiadem gadałem i oni nie chcą mu tam wielu rzeczy zrobić. Wierzyć czy nie że to jakiś fejk bo ja sie cykam że to jakiś oszust albo co gorsza złodziej, na infolinii potwierdzili informacje że ma dojsc do podłączenia i to ma byc kabel
Jak sie zachować gdyby naprawde przyjechali i chcieli podciągnąć to z ulicy do mojego domu kabel? Czy jakieś zgody musze prosić czy jakiś kosztorys powieniem być potwierdzony że to oni pokrywają koszty żeby sie nie okazało że to ja po podlaczeniu dowalą mi do faktury gruby hajs? Narazie jak nic nie podpisałem to nic zrobić nie mogą bo co by mieli. Moga sie zwinąć z kablem.
Ale nie ma na to żadnego paragrafu wiec podwieszą i tyle. Nie bój się tez nic bo jak cokolowiek podpiszesz poza ich biurem to masz 14 dni na odstąpienie bezkosztowo.
jak będą chcieli miliony to niech spierdziela, jak w normie to pisz i miej w dupie wszystkie pozwolenia itd.