Aktywne Wpisy
Sajden1337 +14
#vinted kupiłem ostatnio na vinted air podsy za mniej więcej połowę cenę nowych ( zapłaciłem 500 zł ) wystawione jako niby nietrafiony prezent ale oczywiście jako oryginalne itd. Przyszły i jak się szybko okazało są to fejki. Nr seryjne na pudełku zupełnie inne od tych co wykrywa iphone. dodatkowo na pudełku piszę made in USA a nie made in China ( co za dumny Chinczyk musiał to robic ), brak oznaczeń CE

vikop-ru +883

W nowym mieszkaniu deweloperskim mam tynki gipsowe wewn.
Chciałbym przed malowaniem sam pogruntować ściany, znalazłem 3 malarzy którzy poradzili 3 różne wersje gruntowania.
1) Grunt CT 17 Ceresit + Snieżka Grunt Podkładowa w proporcjach 1l gruntu na 3 litry śniezki.
2) 1x Gruntem CT17 wymieszanym z wodą w proporcjach 1:1.
3) 1x grunt CT17 + farba podkładowa Greinplast
Mireczki, pómóżcie, jak zagruntować ściany, którą wersję wybrać? Będę malował farbą ceramiczną MAGNAT CERAMIC całe mieszkanie + sufity Farba Tikkurila Anti-Reflex White [2]
Tagi dla zasięgu #kiciochpyta
#remontujzwykopem #remont #dom #pytanie #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #budowa #malarz #malowanie
@spec_IT: gdzie głęboko penetrujący na takie ściany. Owszem, można go z wodą rozcieńczyć, ale po co jak są gotowe rozwiązania? Dajesz jakiś grunt uniwersalny i malujesz farbkami, wersja na bogato - najpierw farba podkładowa. Tak na marginesie z gruntowaniem też nie można przesadzić, bo na "przegruntowanej" ścianie farba zostaje na wałku.
Mixy farba + grunt + woda to stara szkołą, starych majstrów. Owszem, to działa, ale trzeba dobrze ubełtać
Jak robisz dla
P.S. pomaluj mała ścianę na