@instalacja: zajebiscie gęstą masz swoją ignorancję. Mam kolegę który to kupił. Nawet po podwyżce będzie płacił. Jedyny internet to mobilny 10 do 30mb/s. Star link mu daje 180,210. Mieszka otoczony lasem i w dołku. Więc możesz sobie w p---e wsadzić takie teksty o dobrych btsach.
@JaktologinniepoprawnyWTF: Ja normalnie za Internet mobilny LTE płacę równowartość 216 PLN z quota na 150GB i transferami rzędu 20Mbps (jak jest dobrze - bo jak jest źle, to spada do 2-3-5 Mbps i pingów 600ms). Jak na "światowy" internet Starlink to nie była zła cena, bardzo go rozważałem.
Niezly zlamas z tego Elona. Obnizyl Polakom z ponad 500 na 280 (mowie o wersji RV). Polska kupila 10k terminali dla Ukraincow, Elon juz nie lubi Ukrainy, podniosl wiec wersje RV do do 430.
@NieBendePrasowac: Pewnie tak zrozumcie ludzie że mieszkacie zaraz obok nadajnika który jest mało obciążony to macie prędkości od 40 do 130 Mb/s ale nie każdy tak mieszka. Jak łapie lte tylko na fali 800 Mhz bez agregacji to nawet wolniejszego niż 10 Mb/s możesz mieć neta a nadal to będzie LTE.
@NieBendePrasowac: oczywiście, że łapie. Nawet wiem z którymi bts'ami i w jakim paśmie się łączę. Po prostu ,,najlepszy" irlandzki operator leje na klientów bo i tak jest najlepszy. Poziom obsługi w Polsce to kosmos. Jest to kwestia trafficu bo w nocy potrafi iść i 60Mbps.
@instalacja: zajebiscie gęstą masz swoją ignorancję. Mam kolegę który to kupił. Nawet po podwyżce będzie płacił. Jedyny internet to mobilny 10 do 30mb/s. Star link mu daje 180,210. Mieszka otoczony lasem i w dołku. Więc możesz sobie w p---e wsadzić takie teksty o dobrych btsach.
@Szampion: Cieszę się, że masz kolegę. To niemały zwrot akcji w tej dyskusji. Kolegujecie się że względu na podobne IQ?
@Bleck: mieszkam na zadupiu i mam dwie opcje. Internet Orange po kablu miedzianym 4 Mb/s lub radiowy z telefonii. Tylko Plus wyciąga miejscami do kilkunastu mega. Starlink jest za drogi i bierze dużo prądu
@bialy100k: ile? Jesteś pewny, że w ogóle łapie Ci LTE? Ja z Play mam 200 GB i 49 zł/mc, prędkość od 40 do 130 Mb/s
@Szampion: Cieszę się, że masz kolegę. To niemały zwrot akcji w tej dyskusji. Kolegujecie się że względu na podobne IQ?
@z___: co to jest?