Ale mnie nudzi "Triumf Endymiona". Hyperion i Upadek Hyperiona był kozak, trzeci tom już duży spadek. Powiedzcie że warto dokończyć 4tom. (⇀‸↼‶) #hyperion #dansimmons #czytajzwykopem #audiobook #ksiazki
@ProfilZadufany: mi się podobały wszystkie cztery książki, Triumf Endymiona ex equo z Upadkiem Hyperiona to imho najlepsze książki cyklu. W czwartym tomie się wszytko rozwiązuje, nie wyobrażam sobie go nie przeczytać.
@thedestroyerofeels: Dlatego go słucham by ogarnąć wszystkie wątki. Historia Enei mnie strasznie nudzi, dużo bardziej interesująca jest historia Ojca de Soyi.
@ProfilZadufany: lepszy niż Endymion, ale ogólnie przeciętny. Z jednej strony Simmons ma dobry warsztat i pewnie nawet ciekawie by opisał poranna wycieczkę do biedry po bułki. Jednak treści 3 i 4 części nie ma za dużo. Ja już rzygalem opisami tej tybetańskiej planety i skręcała mnie żenada przy próbach wyjaśnienia skąd się wzięły AI. Podsumowując: domyka niektóre wątki, mogłaby być krótsza o połowę, jak napisałeś, ciekawa jest historia księdza, główny
Podsumowując: domyka niektóre wątki, mogłaby być krótsza o połowę, jak napisałeś, ciekawa jest historia księdza, główny