Wpis z mikrobloga

Cześć Miraski z #frontend, doradźcie proszę narzędzie.
Chcę zwizualizować sobie dane przygotowane na endpoincie, mam zaklepany backend. Potrzebuję zrobić do tego stronkę.

Tematyka: powiedzmy że mamy sprzęt komputerowy (monitory, laptopy, myszki, drukarki) jak w xkomie, każdy z nich ma jakieś swoje zdefiniowane parametry (każda kategoria może mieć inne).

Chcę móc je filtrować, sortować i się przy tym nie narobić.

#angularjs? #react? Macie jakiś gotowiec na githubie albo tutorial który by mi w tym pomógł?
Priorytetem jest aby to szybko i prosto napisać. Mam małe doświadczenie z angularem 1.6 sprzed lat, więc można powiedzieć że uczę się od nowa ;)

Proszę o pomoc i wskazówki czym to napisać i na co uważać. Dzięki!
MetroStation - Cześć Miraski z #frontend, doradźcie proszę narzędzie.
Chcę zwizualiz...

źródło: comment_1666079973WEIJTbPEbRqEd8IOf8Itj2.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MetroStation jak masz doświadczenie z Angular.js to idź w Angular - kompletne środowisko do tworzenia apek.

Jakiś routing pewnie będzie wchodzić w gre

Maja tam Hetero Tutorial który Cię wprowadzi dobrze w to
  • Odpowiedz
@ms86: W Angularze pisałem, w Reactie coś tam testowałem dla siebie - system nie ma znaczenia w zasadzie, zrobię w czymkolwiek bo mam coś malutkiego.

Bardziej zależy mi na jak największym gotowcu, jakims samplu, tutorialu gdzie zbuduję coś podobnego. Kiedyś chyba w angularze była taka apka. Kojarzysz może czy tu jest coś podobnego?

Szukałem po Angular Hetero Tutorial, ale widzę tylko specyfikację. Mówisz o czymś takim? https://www.skillshare.com/en/classes/Learn-Angular-From-Scratch-2022-Complete-Beginner-Guide-Design-to-Deploy-Part-1/1946680131
  • Odpowiedz
@MetroStation: gotowego nic, ale myślę ze fajny byłby gatsby :) A nawet i z buta to dosyć proste, kwestia tego jak sobie opracujesz dane. Gatsby ma ta przewagę że w momencie budowania/wstawania projektu jesteś w stanie mieć wszystkie dane do użycia na stronie bez jakiejś logiki - przy budowie strony gatsbiego podajesz co ma się znajdować, potem bezpośrednio na stronie masz do nich dostęp i już - pozostaje ostylować.
  • Odpowiedz