Wpis z mikrobloga

W badaniu stwierdzono, że mężczyźni, którzy mieli wysokie spożycie błonnika i wysoki poziom kwasów żółciowych we krwi, mieli o 40% wyższe ryzyko wystąpienia raka wątroby.

Żywność wzbogacona w błonnik jest często spożywana przez wiele osób w celu promowania utraty wagi i zwalczania chorób przewlekłych, takich jak rak i cukrzyca.

Jednak spożywanie wysokorafinowanego błonnika może zwiększyć ryzyko wystąpienia raka wątroby u niektórych osób, zwłaszcza tych z cichą deformacją naczyń krwionośnych, jak wynika z najnowszych badań przeprowadzonych na Uniwersytecie w Toledo.

Ten syf jest dodawany do większości przetworzonych produktów w szczególności weganskich aby podać na opakowaniu ze zawiera dużo błonnika.

https://scitechdaily.com/diets-high-in-processed-fiber-may-increase-cancer-risk/

#zdrowie #rak #dieta #weganizm
Pobierz DrGreen_2 - W badaniu stwierdzono, że mężczyźni, którzy mieli wysokie spożycie błonni...
źródło: comment_1665990351iO4ZrHF37bWrIERHpLJ3Xb.jpg