Wpis z mikrobloga

@AleksanderRoz: poszukaj naleśniki z butelki. Genialna metoda, pakujesz wszystko do butelki po mleku, mieszasz przez wstrząsanie. I potem nalewasz z butelki w wygodny sposób. I najlepiej smarować patelnię kawałkiem słoniny. Aha, warto dodać 1 łyżeczkę mocno gazowanej wody, wtedy będą pulchniejsze.
  • Odpowiedz
@AleksanderRoz: 0,5 l mleka, 4jaja, ok 50ml oleju, szczypta soli, duza lyzka cukru Mąka na oko, ciasto powinno byc troszke jak gesta smietana, na koncu rozrzedzamy woda ok pol szklanki, zeby bylo leiste. Smazymy cieniutkie jak gazeta, nie porwia sie bo duzo jaj mamy. Na pierwszego patelnie delikatnie przesmaruj tluszczem, pozniej juz tylko na suchej smażymy. Woda wbrew pozorom jest waznym dodatkiem dlatego najlepiej dac ja na koncu tyle ile
  • Odpowiedz