Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@foxminator2000: cfolks... na tym gównianym hostingu CyberFolks. Kiedyś był dobry hosting, ale oni ich wykupili i nie dość, że drogo, to jeszcze gówniano. Widać najlepiej tam trzymać takie oszustwa.
  • Odpowiedz
  • 0
@satanasluciferi: CyberFolks kupiło linuxpl.com jakieś 3 lata temu. Wcześniej mało awarii, zero problemów, tanio. Jak zmienił się właściciel to co rok podwyżka o drugie tyle, zaczęły pojawiać się problemy (przestoje, co chwila spam na emaila, że jakieś prace techniczne, z panelu poznikały funkcje, to co działo to przestało np. tak skonfigurowali DNS, że na Gmailu przestały przychodzić wiadomości bez specjalnej konfiguracji, support techniczny nie ogarnia itd).
  • Odpowiedz
@satanasluciferi: chociażby możliwość zarejestrowania darmowej subdomeny (czasem się przydaje, żeby postawić coś testowo). Jak zakładasz konto to dostajesz jedną, ale jak ją usuniesz, to nie masz możliwości przywrócenia jej xD Do ftp adresy też się zmieniają z numerkami zamiast stałego jednego adresu. Już nie wspominając o zwolnionej prędkości ftp w stosunku do tego co było przed.
  • Odpowiedz
@mk321:

chociażby możliwość zarejestrowania darmowej subdomeny (czasem się przydaje, żeby postawić coś testowo). Jak zakładasz konto to dostajesz jedną, ale jak ją usuniesz, to nie masz możliwości przywrócenia jej xD

nie mam żadnego limitu subdomen, mogę dodawać i usuwać ile chcę

Do ftp adresy też się zmieniają z numerkami zamiast stałego jednego adresu

cały czas łączę się z adresem mojadomena.cfolks.pl i nie musiałem nic zmieniać ani razu
  • Odpowiedz
  • 0
@satanasluciferi: nie chodzi o subdomenę w twojej domenie, a o darmową domenę jak nie masz swojej (wszystkie hostingi oferują darmową subdomenę w swojej domenie). Przykładowo jak chcesz coś komuś testowo pokazać a nie chcesz wpinać jego domeny do siebie, a nie chcesz też na swojej. Albo dla siebie jak jeszcze nie masz swojej (bo np. czekasz na transfer).

Z ftp jak adres z twoją domeną jak np. jeszcze jej nie
  • Odpowiedz
@mk321:

a o darmową domenę jak nie masz swojej (wszystkie hostingi oferują darmową subdomenę w swojej domenie)

Z ftp jak adres z twoją domeną jak np. jeszcze jej nie masz?

dostajesz darmową przy rejestracji, przy okazji masz też darmowe domeny .ga, .tk i wiele innych
  • Odpowiedz