Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +62
Nasz szanowny kolega lekarz @gracilis zarobił 11 tysięcy netto, czyli około 16 tysięcy brutto na rezydenturze. Jakieś 3-4 lata po studiach.
Niestety, 11 tysięcy to dla niego MAŁO. I to nie jakieś zwyczajne mało, on uznaje te kwotę za skandalicznie niską! Co za bezczelność ze strony systemu! Jak on ma z tego wyżyć?! Jeszcze specki nie skończył, jeszcze prywaty nie zaczął, a już 11 do rączki śmierdzi. Pytanie ile byłoby w takich
Niestety, 11 tysięcy to dla niego MAŁO. I to nie jakieś zwyczajne mało, on uznaje te kwotę za skandalicznie niską! Co za bezczelność ze strony systemu! Jak on ma z tego wyżyć?! Jeszcze specki nie skończył, jeszcze prywaty nie zaczął, a już 11 do rączki śmierdzi. Pytanie ile byłoby w takich

źródło: konowaly
Pobierz
ewataewa +69
#gotujzwykopem
Wczoraj pytałam, czy roczniki 80/90 pamiętają rosół z przestudzoną kaszą manną.
No to dziś zrobiłam, pierwszy raz w życiu :)
Wczoraj pytałam, czy roczniki 80/90 pamiętają rosół z przestudzoną kaszą manną.
No to dziś zrobiłam, pierwszy raz w życiu :)

źródło: 20250107_134223
Pobierz
Jelita r-------e i trza leczyć, ale no mówi się c--j, przynajmniej kot fajny przyjazny i swego rodzaju wdzięczny że go wziąłem ze schroniska.
#kitku #kot #koty #schroniskodlazwierzat
źródło: comment_1665863683An8zOAOcuqKEwuIRiJlytL.jpg
PobierzJak się nazywa?
Ja tak przygarnąłem małą kotkę ze wsi. U rodziców się kręciła, bardzo przyjazna, ładna, ciągle przychodziła się miziać, dużo jadła. Przygarnęliśmy, zabraliśmy do domu w celu podleczenia i szukania jej domu. U weta okazało się, że to nie młoda kotka, a stare kocisko. Weterynarz estymowała ponad 10 lat. To co odebraliśmy za możliwą ciążę okazało
źródło: comment_1665873709dk94qnPSie8OXD2AKUm949.jpg
PobierzOkazało sie, że stan ciężki, pęcherz, cały układ moczowy zakażony.
Ledwo bide uratowaliśmy.
Ale pozbierała się po trzech tygodniach leczenia i postanowiliśmy, że zostaje z nami na zawsze:
źródło: comment_1665873944lYktJLN6p7soS0ErQg6LkY.jpg
Pobierz