Aktywne Wpisy

Gieremek +117
źródło: 1000013238
Pobierz
Greensy +115
Rozwiązanie na problemy tego świata
źródło: 1000069482
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000013238
Pobierz
źródło: 1000069482
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Ale oto proszę państwa wtyczka do #vim do zdalnego debugowania https://github.com/vim-vdebug/vdebug
VIM i jego wtyczka nie wybrzydza o SSL z mojego lokalnego dockera tylko niezawodnie działa.
Phpstorma używałem tylko i wyłącznie dla xdebuga. Już mi nie jest potrzebny. Dokumentacja vimowej wtyczki wbudowana w edytorek piękna i nie tylko do PHP ale wielu innych języków.
#programowanie
źródło: comment_1665794677GI1JtXAzero8ylGOY8PO3E.jpg
PobierzOznaczenie białych znaków. Lepiej widzieć je teraz niż potem przy merdżach gdy masz nagle zmienionych 1000 linijek bo komuś zmieniło IDE automatycznie np. spacje na taby.
Ansible może mi co najwyżej wygenerować samopodpisany SSL dla danego lokalnego środowiska a ja nadal muszę go sobie dać do wyjątków jeśli chcę się łączyć do debugera zdalnie.
No chyba, że miałbym jeden własny SSL który mam dodany do wyjątków i pakowałbym go do każdego tworzonego środowiska. Tylko to nie zadziała bo na każdy projekt jest inna domena lokalna która nie będzie się zgadzała z tym SSL.
Komentarz usunięty przez autora
Musiałbym to zbadać. W tym momencie pracuję przy Magento2(choć na moim screenie jest testowo laravel) i narzędzie do stawiania tego środowiska(Warden) ustawia własną domenę do developmentu lokalnego i podpisuje dla niej certyfikat. To cały korowód kontenerów, między innymi traefik, dnsmasq, tunelowanie itp. Potem na rzeczy używane przez Magento: rabbit, redis, elastic, mysql, varnish, php...
Musiałbym przerabiać skrypt do tworzenia tych rzeczy aby tam upchnąć swój certyfikat.