Wpis z mikrobloga

Da się w zapisie gry edytować lub usunąć liczbę buntowników, w sensie zbierających się np. Nacjonalistów danego państwa (podbitego), anarchistów, ogólnie wszystkich z tej zakładki ruchów/buntów? W późniejszej fazie gry wybuchają duże bunty reakcjonalistów, czy jak oni się tam nazywają. Da się usuwać partie przez edytowanie zapisu gry? Notatnik i jazda :) nie widzę tam odpowiednich rubryk. Może dałoby się też zablokować powstawanie partii? Np. Komunistów itp. #victoria2
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@looolbeka: możesz zmodyfikować pliki gry i wyrżnąć lub zmodyfikować partię komunistyczną - tylko co to za przyjemność, jak gra nie może Ci spuścić wp***. ;)

Co do zmniejszania militancy - w sejwie otwartym notatnikiem musisz znaleźć określoną prowincję, a tam pop, który chcesz "poprawić". Można też wyszukać event, który globalnie obniża mil o jakąś wartość. Natomiast ja bym zasugerował przećwiczenie gry prostym i przyjemnym krajem, jak np. USA, by poznać
  • Odpowiedz
@twisterro: poprzez reformy i zaspokojenie zapotrzebowania na towary. Niestety chciałbym grać dłużej niż można. Miałem rozgrywki i osiągałem np. 1950 rok. Im późniejsza data tym gorzej, bo zwyczajnie brakuje towarów na rynku światowym. Dlatego chciałbym wyłączyć bunty
  • Odpowiedz
@twisterro: dzięki za porady. Po za modem chyba nic nie pozostaje, bo nie będę usuwał buntowników ręcznie z każdej prowincji (poprawiał popów). Mod to rozsądne rozwiązanie, ale chyba aż tak mi nie zależy. Nie ogarniałem nigdy modów do tej gry. Tym bardziej, że mam oryginał pudełka, a obecnie działam na wersji z neta (nie steam).
  • Odpowiedz
@twisterro, @Sovelissek, @zweipack:
Jest sposób na zmienienie rządów? Dołączam screen ekranu.
Od samego startu gry wybrałem partię (Pansłowiańska) ręcznie i cały czas ją trzymam. Nie zmieniam nic.
Chciałbym wybrać Bolszewików, ale moja forma rządów nie pozwala na działanie komunistów.
Jak to zmienić?
Druga sprawa: da się zmienić niewolnictwo z nielegalnego
looolbeka - @twisterro, @Sovelissek, @zweipack:
Jest sposób na zmienienie rządów? Do...

źródło: comment_1665839825Ahm5qXDltJX4bPhsszgpjz.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@looolbeka: matko, ja już teraz nie pamiętam, ale nie masz za małego poparcia dla czerwonych?

Swoją drogą - nie wstyd Ci grać czerwonymi? Rozegrałam setki kampanii od Europy i HoI jedynki po dzisiejsze wersje i może raz grałam komunistami.

Za to się powinno ręce przy samej dupie ucinać.
Mną rzuca, jeśli w grach mam zagrać czerwonymi, albo jakimiś siłami chaosu
  • Odpowiedz