@Argonzz ostatnio jak się zatrzymałem w wwie przy jakiejś stłuczce jako świadek to gość dzwoniąc na policję powiedział że drugi kierowca jest chyba n------y. Przyjechali po godzinie
@Argonzz: Braki ludzi. Policja w Polsce jest wbrew pozorom dość małą formacją jak na potrzeby i ilość mieszkańców. Dla porównania wystarczy posłużyć się naszymi sąsiadami z Czech. Mając 10 milionów mieszkańców mają 40 tysięcy policjantów. My, mając mieszkańców 4x tyle, policję mamy zaledwie 2,5 razy większą. Proporcje są dość jasne i przejrzyste, nie?
A druga strona medalu to sam fakt kierowania służbą w tym kraju. W każdej komendzie setki nikomu
@xTortox: Prawda. Nie będzie dobrze w policji, dopóki nie zmieni się proporcji kierownictwo-patrole, a ruch drogowy nie przestanie służyć do zarabiania pieniędzy.
Trafiło i na mnie: będąc ostatnio na morzem trafiłem na obsługę z GEN Z. Ja- poproszę gofra z cukrem pudrem. GenZ pozbawionym życia głosem- nie ma Ja- czyli nie ma gofrów, dobra to coś innego GenZ- są Ja-są gofry? GenZ-tak
Wiem ale to są właśnie skutki obowiązującego prawa. Normalnie powinni wystarczyć oświadczenie a policja od poważnych spraw
A druga strona medalu to sam fakt kierowania służbą w tym kraju. W każdej komendzie setki nikomu
Tak btw masz rację, nie przeczytałem twojego wpisu do końca. Teraz dopiero zauważyłem fragment o grupie speed.