Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@PrzeKomentator: kiedyś nawet w telewizji puszczali program o tym jak ludzie robią sobie krzywdę i było śmiechu warte a teraz chłop utknął na płocie i dramat się ciągnie parę dni xD
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: nie należy pomagać nielegalnym imigrantom, a tacy byli na granicy z Białorusią. Marzy Ci się kolejny Berlin czy paryz gdzie po 21 bałbym się wejść w ciemny zaułek, to śmiało wyprowadzaj się.

Co do memów z papieżem - chore że ktoś wpadł na pomysł karania tego w jakikolwiek sposób
  • Odpowiedz
Państwo prawa polega na tym, że nawet masowemu mordercy udziela sie pomocy

@PrzeKomentator: ale przecież udzieli mu pomocy jak już był na naszej ziemi. Tylko wcześniej musieli poczekać aż jej dotknie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gdyby mu wcześniej pomogli zejść to by ich oskarżono o pomoc w nielegalnym przekroczeniu granicy
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: co do udzielania pomocy, jako podatnik wolę żeby leczone były osoby składające się na NFZ niż nielegalni uchodźcy. Co więcej, taka dyskusja nie miałaby miejsca w kraju z prywatną służba zdrowia. A i w Polsce jak nie masz ubezpieczenia zdrowotnego to zapłacisz krocie po wizycie w szpitalu jakbyś nie wiedział xd więc nie, nie ma nic za darmo
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: mnie bawi papież i ziomek wiszący na płocie ale ja jestem tylko wykopkiem, mimo wszystko straż graniczna nie powinna wrzucać takich zdjęć do neta tak samo jak policja czy pogotowie i inne służby.

Jest to putinowska prowokacja i to fakt, jak pomożemy 100 jutro będzie 1000 itd więc trzeba to zdusić w zarodku a nie napychać kieszenie przemytnikom.
  • Odpowiedz
Bo wiele osób uważa, że uchodźcom nie należy pomagać, bo to putinowska prowokacja przed inwazją na Ukrainę

@PrzeKomentator: bo to nie uchodźcy z migranci ekonomiczni, a to jest różnica. Ostatnie pół roku pokazało jak Polska traktuje ludzi, którzy faktycznie potrzebują pomocy, a nie chcą się tylko dostać do UE (a najlepiej do DE/FR), żeby być nierobem, wcześniej paląc swój paszport.

A śmiać się można i z typa zawieszonego na drugie
  • Odpowiedz
ale jakie to ma k***a znaczenie?!

@PrzeKomentator: To ja też użyję wulgaryzmów w wypowiedzi, żeby wyszło bardziej prawdziwie, groźnie i przekonująco.
K*a, ja pie*le czy Ty serio k*a nie ogarniasz, że nikt nie odmawia temu przestępcy (bo nielegalne przekroczenie granic to k*a przestępstwo!) pomocy medycznej? Ludzie się zwyczajnie śmieją, z nieudacznego przestępcy, tak samo jakby się śmieli ze złodzieja roweru, który by się na nim przewrócił i głupi ryj rozwalił.
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator:

Państwo prawa polega na tym, że nawet masowemu mordercy udziela sie pomocy medycznej, a tutaj mamy do czynienia z wykroczeniem, czynem po tysiąckroć mniej łamiącym prawo niz zabójstwo.

co ty pyerdolisz, gdzie jest informacja że pomoc nie została udzielona?
  • Odpowiedz
Bo wiele osób uważa, że uchodźcom nie należy pomagać, bo to putinowska prowokacja przed inwazją na Ukrainę

@PrzeKomentator przecież to żaden uchodźca. To mężczyzna w wieku poborowym, więc jego ucieczka z kraju to coś absolutnie nagannego, za co powinna spotkać go odpowiedzialność karna.

Tak przynajmniej posłowie PO i Lewicy mówili o mężczyznach wyjeżdżających z Ukrainy.
s.....i - > Bo wiele osób uważa, że uchodźcom nie należy pomagać, bo to putinowska pr...

źródło: comment_1665176027ILhtRzjRJGtfapINFgk7gQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Ehh przecież zawsze się śmialiśmy z kolesia co wisi na płocie. Tym bardziej, że pierdoła sam się tam powiesił. Nie wolno się śmiać bo to imigrant? Z was się trzeba śmiać boście idioci.
  • Odpowiedz