Wpis z mikrobloga

@PrzeKomentator: Chcącemu nie dzieje się krzywda ¯\_(ツ)_/¯ Jak widzę płot z drutem kolczastym to się na niego nie wspinam bo to niebezpieczne ( ͡° ͜ʖ ͡°) A wyśmiewany płot okazał się skuteczny. A co to ma z miłosierdziem katolickim wspólnego to ja nie wiem.
  • Odpowiedz
Bo wiele osób uważa, że uchodźcom nie należy pomagać, bo to putinowska prowokacja przed inwazją na Ukrainę

@PrzeKomentator: wiele osób ma rację.

Nie powinno się śmiać ani z imigrantów, ani z papieża.

@wypychacztlenu: powinno się śmiać i z jednego i z drugiego. Nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym.
  • Odpowiedz
Nie powinno się śmiać ani z imigrantów, ani z papieża.

@wypychacztlenu: Bo? BO Ty ta uwazasz? To se uwazaj ale nie ow innym z zego oga a z czego nie moga sie smiac.

BTW uchodzcy to sa na przyklad wojenni.

Nielegalne przekroczenie granicy to de facto atak. Przejscia graniczne sluza do jej legalnego przekraczania. Ploty natomiast informuja o zakazie przejscia. Ja tos nie rozumie takiej podstawowej rzeczy to jak sie
  • Odpowiedz
Państwo prawa polega na tym, że nawet masowemu mordercy udziela sie pomocy medycznej, a tutaj mamy do czynienia z wykroczeniem

@PrzeKomentator: Ale mu nie udzielili pomocy medycznej czy o co chodzi? Facet zlazł z tego płotu bez żadnej pomocy bo widocznie jej nie potrzebował, co było dalej wiesz?
  • Odpowiedz
  • 7
@PrzeKomentator ale skąd wnioskujesz że nie została mu udzielona pomoc medyczna?
W Polsce żyją nie tylko katolicy. Są też tacy którzy uważają się za ateistów i też uważają że to jest prowokacja putinowska, np ja.
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: Bo polskie faszole gardzą pomocą każdemu, kto ma nieodpowiedni kolor skóry. Jeśli jednak to oni potrzebują pomocy, to jest wrzask na cały świat, że każdy od USA do Japonii ma Polsce i Polakom pomagać, co dawno już zauważyli i piszą o tym ludzie z zachodniej Europy. Przeciętny Polak powinien znaleźć się w Sevres jak wzorzec hipokryty.
  • Odpowiedz