Wpis z mikrobloga

@ama_tor: To zależy jak grasz albo jak chcesz grać. Powiedz mi czy robisz dużo genów? Czy chowasz się jak słyszysz terror nawet jak kogoś innego goni? Czy wolisz ściągnąć kogoś z haka niż dokończyć gena? Czy starasz się przeszkadzać killerowi jak kogoś niesie?
  • Odpowiedz
  • 0
@BigKokonat: Staram się robić ok 2 genów + wsparcie drużyny, ale nie mam zbyt dużego skilla w ucieczce przed kilerem wiec nie wchodzę z nim w bezpośrednie konfrontacje jak jest blisko haku lub kogoś niesie. Jak nie ma zbyt blisko killera to nie przerywam, zazwyczaj jak widzę lampkę lub nawala dzwiek w tle.
  • Odpowiedz
@ama_tor: W sumie to doszedłem do wniosku, że tak ogólnie to naprawdę jest wiele perków przydatnych do tego co chcesz akurat robić. Ciężko mi powiedzieć, którego pierwszego maksować. DBD dla mnie to zabawa od dłuższego czasu, więc ja akurat operuję wieloma perkami pod względem tego na co mam ochotę.

Jeżeli jesteś początkujący to jednym z podstawowych perków, które powinieneś mieć to Kindred (pokrewieństwo). jeżeli ktoś wisi na haku, to widzisz
  • Odpowiedz
  • 0
@BigKokonat: O zajebiscie, to dziś to ogarnę. W którym momencie perki postaci (te główne) stają się dostępne dla innych postaci? Po 50 lvl? Dodatkowo, jaka płatna postać ma sens? I czy masz jeszcze jakiss ciekawe i dobre porady?
  • Odpowiedz
@ama_tor: Chodzi Ci o unikatowe 3 perki, które mają przypisane do siebie postacie? Po pierwszym prestiżu każda postać, którą masz i którą sobie kupisz będzie miała 3 perki (na najniższym poziomie) tamtej postaci, której zrobiłeś prestiż, dodatkowo będą się pokazywały w bloodwebie i będziesz mógł je wbić na kolor zielony i fioletowy. Jeżeli zrobisz prestiż 3 na jakiejś postaci, to każda inna, którą masz i którą kupisz będzie miała te
  • Odpowiedz
@ama_tor: Z darmowych postaci Meg i Dwight. Mają jedne z najlepszych perków w całej grze mimo że są za darmo. Kiedyś byłby jeszcze Bill bo oba jego perki były metą, ale jeden z nich już jest wbudowany w survów, a drugi będzie w przyszłości. Nadal wart expienia, ale nie tak jak kiedyś.

Z płatnych to Feng i Kate. Jak nie jesteś dobry (a nawet jak jesteś) w uciekaniu to Kate
ladykagami - @ama_tor: Z darmowych postaci Meg i Dwight. Mają jedne z najlepszych per...
  • Odpowiedz
@ama_tor: A co do podstawowych porad poza tymi opisanymi powyżej:

-Twoim zadaniem w pościgu nie jest uciec zabójcy (choć jak to zrobisz to jeszcze lepiej), tylko kupić jak najwięcej czasu dla reszty drużyny. Tak samo gdy zabójca Cię nie goni to nie marnuj czasu.

-Jeśli nie wisiałeś na haku, a ktoś jest bliski śmierci to go ściągnij choćbyś sam miał zawisnąć w jego miejsce. Każdy martwy surv ogromnie zmniejsza szansę
  • Odpowiedz
  • 0
@BigKokonat: Dzięki wielkie za mega meryotryczny komentarz, super filmiki! Mam jeszcze kilka pytań: 1. Jak podbiegne w okolice totemu i mam niebieski ekran, to co wtedy? 2. Dlaczego nieraz killerzy puszczają lub dają fory, zazwyczaj pod koniec walki. Typu patrzą się jak bramę otwierasz czy coś 3. Jak walczyć z doktorem? Na razie to chyba najcięższy killer dla mnie z racji opętania i tych łańcuchów, 4. Co oznaczają ikonki nad
  • Odpowiedz
@ama_tor: 1. ktoś dodał buffa do totemu (boon)
2. Po prostu, uznał że ktoś dobrze grał i należy mu się ucieczka nawet jeśli popełnił błąd na końcu, albo ekipa surwów była tak beznadziejna, że nie było to żadne wyzwanie dla killera i z litości puszcza nieudaczników ( ͡° ͜ʖ ͡°) czasami też jak ktoś zrobi rage quit bo jest p!zdą a nie surwem to killer też
  • Odpowiedz
@ama_tor: Tak jak kolega wyżej napisał. Mogę trochę jeszcze rozwinąć

1. Jak podbiegne w okolice totemu i mam niebieski ekran, to co wtedy?

1. Na ekranie po prawej na dole masz oznaczenia co się dzieje w meczu. Na niebiesko są to buffy dla Ciebie z perków/przedmiotów (Z przedmiotów też możesz dostać buffa, np. medkit ze strzykawką, odczynnikiem lub eventowe przyspieszenie), a na czerwono masz debuffy, które na Ciebie działają. Dodatkowo po
BigKokonat - @ama_tor: Tak jak kolega wyżej napisał. Mogę trochę jeszcze rozwinąć

...

źródło: comment_1665130780UD8goLt87gVm5rtZb6wGIL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ama_tor: Discord to raczej dla znajomych tylko. SWF (Survive With Friends), paczka znajomych grająca razem, komunikująca się na discordzie jest bardzo mocna. Z killerem albo z survami to możesz sobie na chatcie pogadać po grze tylko (jak nie są z konsoli)
  • Odpowiedz