Wpis z mikrobloga

Bardzo lubię zupy ale gotowanie ich dla jednej osoby jest strasznie upierdliwe a średnio widzi mi się jedzenie tego samego przez tydzień. Macie jakieś sposoby jak to sobie ułatwić? Bo mrożenie zupy to chyba nie wchodzi w grę?
Chodzi głównie o zupy takie jak pomidorowa, ogórkowa, rosół, grzybowa.

#gotowanie #gotujzwykopem
Pobierz
źródło: comment_16648995515ZcqZ6x2krV4wlPwJ74y1f.jpg
  • 23
@Okospok0: Ale co zajmuje dużo czasu? Przygotowanie to 10-15 minut, gotuje się sama. I wcale nie trzeba gotować dużo, można w małym garnku na dwa dni. A jak nie chcesz jeść dwa dni tej samej to gotujesz rosół i na jego bazie inna zupę. Zrobienie pomidorówki czy ogórkowej z rosołu to 5 minut
@Okospok0: ja co tydzień gotuję gar rosołu - kupuję całego kurczaka i warzywa po sam korek, sam wywar odlewam (wychodzi około 1,5 litra), studzę i mrożę, dokładam garść wątróbek drobiowych (można pominąć) i z tego wszystkiego robię pasztet, który zjadam w ciągu tygodnia, mniej więcej tydzień zachowuje świeżość, jeżeli wiem że nie zjem to też trochę mrożę.
jeżeli chcę zjeść np pomidorową to wyjmuję porcję, wrzucam przecier/koncentrat/makaron/ i mam obiad w