Aktywne Wpisy

arturo1983 +3
Siema. Przychodze do Was z pytaniem. Od 1,5 roku mieszkam na Filipinach i z moja dziewczyną zakładamy mały biznes polegający na handlu bambusem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szukamy nazwy pod którą zarejestrujemy punkt sprzedaży, może macie jakieś pomysły ( ͡° ͜ʖ ͡°) nazwa musi być po angielsku. Na razie wymyśliłem "Bamboo Bambus" ale nie wiem czy to dobra nazwa hahaha. Jeżeli wykorzystam nazwę to

yet_another_user +292

- nic. Mimo wydrukowanej i widocznej wyraźnie na tablicy ogłoszeń informacji, że pacjentowi przyjętemu planowo w danym dniu przysługuje zupa (nie "obiad", tylko "zupa") oraz kolacja. O godzinie 13:40 było już po obiedzie, więc nic nie dostałem.
Dzień 1, kolacja.
- 3 kawałki chleba z Biedronki
- najpodleszej jakości kiełbasa, bardzo luźna i dość tłusta, słona, z "chrupkami" w postaci kawałków zmielonych kości, obrzydliwa
- około ćwiartki pomidora, bardzo zimnego.
#szpitalnejedzenie
źródło: comment_1664897952Y6t7CmfIy0dssPAZ8SkYSw.jpg
Pobierz- nic.
Dzień 2, obiad
- nic.
Dzień
- kubek letniej zupy warzywnej z kurczakiem, wszystko zmiksowane na krem. Zaskakująco smaczna, choć może tak mi się wydaje z powodu wygłodzenia z dnia drugiego.
źródło: comment_1665037911R34LfQzePsM3jEpNvTWsbu.jpg
Pobierz- kubek letniej zupy o bliżej nieokreślonym składzie. Z pewnością nie jest to barszcz. Czuć kurczaka i warzywa. Oczywiście wszystko zmielone na papkę. Nie jest to niedobre, ale zdecydowanie też nie smaczne. 3/10
źródło: comment_1665052411dFKiJJLhNAo5wCvPZGKMQI.jpg
Pobierz- 4 kawałki chleba fatalnej jakości. Smakował jak trociny że szkłem.
- trójkącik margaryny równie podłej jakości. Paskudny tłuszcz roślinny.
- 3 plasterki szynkowej. Nawet nie była zła.
- ćwiartka pomidora.
- kawa zbożowa z niewielką ilością mleka.
źródło: comment_1665071246Sz94eKN1DKH5xhYytdEUB9.jpg
Pobierz- dwa kawałki chleba pszennego, tego co wcześniej
- jedna kromka chleba razowego
- margaryna
- marmolada, słodka, smaczna
- twarożek, taki zwykły, bez soli, był ok
źródło: comment_1665130985bsQnO101pcjDtRYmLDlgjw.jpg
Pobierz