Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Copperhead: najgorsze że u mnie emeryci na osiedlu wychodzili na balkon i klaskali. Z drugiej strony medycy dostawali niebotyczne dodatki kowidowe, więc swoją drogą zostali sowicie wynagrodzeni.
  • Odpowiedz
@Copperhead: Gdyby nie media i ich całodobowa sraczka o nadchodzącej apokalipsie to nikt by się nawet nie kapnął, że jakiś wirus był. Przecież przez te dwa lata zmarło 6.5 miliona ludzi na świecie a urodziło się 400+ milionów. Taka była groźna pandemia. Bez medialnej sraczki by przypisano to mocniejszej grypie. W 2017 była dosyć mocna grypa i więcej zgonów i nikt nie odwalał żadnego cyrku.
  • Odpowiedz
@Copperhead: Nie przypominaj mi nawet. Wiesz ile się nagimnastykowałem, żeby ze wszystkimi znajomymi itd. pozałatwiać, że jak jeden wpadnie to nie wyda pozostałych? Oraz żeby normalnie żyć przez te dwa lata? Ale na szczęście się udało, ani jednego testu, kwarantanny, izolacji mimo, że zdarzały się przeziębienia ale się nie przyznawałem. Najlepsze jak szedłem sobie w 2020 na domówkę a na ulicy jakiś dzban gliniarz się dowalał, że szmaty nie mam
  • Odpowiedz
@Pieniek1991: Też mam niemiłe wspomnienia jak się potrafiły dzbany d---------c w pociągu, że ja bez maski xD teściowa wręcz błagała, zebysmy się zaszczepili, a ojciec mój uważał, że takich jak ja nieodpowiedzialnych należy całkiem zgładzić xD a jakiś czas temu przyznał mi rację i przeprosił, a teściowa zamknęła srake ze szczepieniami i sama jakoś też już po 10 dawkę nie poszła.
  • Odpowiedz
@Copperhead: Też lubię takie osoby. Teraz wiele z tych osób wyparło swoje zachowanie z pamięci i udaje, że nigdy tak nie było. xD I czasem pada to słynne: bo my wtedy nie wiedzieli. xD
Tak samo głosiły, że jak dwa tygodnie wszyscy zachowamy dyscyplinę to pokonamy wirusa. xD
  • Odpowiedz
@Pieniek1991: A na początku pandemii miałeś pewność, że wirus nie będzie dużo bardziej śmiertelny niż się okazało? Teraz wy wszyscy tacy mądrzy jesteście po fakcie. Nie przeczę, że rząd też o-----ł mnóstwo głupot, ale izolacja i maski w pierwszych miesiącach były niestety dosyć ważne i konieczne, jako że nie mieliśmy takiej wiedzy o wirusie jak teraz. Prosta logika.
  • Odpowiedz
@Piks0n Od początku olewałem te zasady w dodatku w 2020 było najłatwiej bo to wszystko było nielegalne, miałem 14 kontaktów z policją które skończyły się na pouczeniach. xD Od początku poszedłem na żywioł, wiedziałem że mogę umrzeć lub wylosować rozwalone płuca ale akceptowałem ryzyko. I pisałem tu również od początku że każdy przechoruje i kto ma umrzec ten umrze i tak się skończyło. xD Nawet jak wirus byłby dużo groźniejszym to
  • Odpowiedz
A na początku pandemii miałeś pewność, że wirus nie będzie dużo bardziej śmiertelny niż się okazało?

@Piks0n: na poczatku pandemii to szumowski (celowo z malej) mowil ze maseczki nic nie dadzą a wirusa przechodzi sie lagodnie wiec nie wiem o czym ty mowisz xd juz chyba ludzie zapomnieli jak to media trąbily o "bezobjawowym" wirusie xd cyrk na kółkach
milliebobbybrown666 - > A na początku pandemii miałeś pewność, że wirus nie będzie du...
  • Odpowiedz
Brawa dla medyków

i

zmarła 83-latka ze szpitala

ale kombo xD

@Roquefort: dla ciebie też brawo, zrozumiałeś screena, i jeszcze próbowałeś wytłumaczyć go nam
  • Odpowiedz
@Pieniek1991: To miałeś szczęście albo organizm silny akurat. Myśle, że cos innego byś mówił gdybyś wtedy zachorował.

@milliebobbybrown666: bo ci idioci sami nie wiedzieli co mają robić. Myśleli, że nie będzie takiej tragedii jaka była, a potem przyszedł kryzys + zwęszyli jak to państwo znowu okraść na maseczkach i respiratorach to wtedy zmienili narracje
  • Odpowiedz