Wpis z mikrobloga

KDW 344 km od kopalni, cena za 3 tony mnie wyniosła 1286.88 zł

czyli 8 ludzi aby uzbierać 24 tony to jest 10 288 zł a oczywiście zestaw spali paliwa za max 1800 zł (biorę pod uwagę spalanie 30 litrów na 100) i tak to się biznes kręci

chyba, że mam pecha i kolejnym osobom będą liczyć mniej za transport

#pgg
astri - KDW 344 km od kopalni, cena za 3 tony mnie wyniosła 1286.88 zł 

czyli 8 lu...

źródło: comment_1664631745L4z1fpFUwZhSAtBybgFZKK.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@astri: hmmm ale wiesz że w transporcie to się liczy w obie strony? Czyli jak ci ktoś mówi że np 3zł za kilometr i jest 100km od ciebie to to nie będzie 300zł. To będzie 600zł bo musi obrócić do ciebie i wrócić (200km).
I owszem- ceny są całkiem spore niestety. Mi za dostawę 3 ton do KDW wyszło około 8stówek, Z KDW do moich rodziców kolejne 8.
  • Odpowiedz
@thewickerman88: przecież umiem czytać, ze cena z każdy km ale te 3.50 zł to jest już stawka KDW do mnie

chodzi mi o zdzierstwo właśnie z kopalni na KDW bo przywiozą sobie 24 tony jednego węgla i będą do przodu na takim kursie z 7000 zł
  • Odpowiedz
3.50 zł to jest już stawka KDW do mnie

@astri: 3-3,5 to normalna cena i tyle sobie niestety liczą. Mi moje KDW liczyło właśnie 3zł (140km do mnie), chciałem szukać taniej to się odezwałem do ziomka co siedzi w transporcie i mi mówił że taniej niż 3zł nie znajdę chyba że kogoś szemranego.
  • Odpowiedz
@astri:
aaaa z kopalni na KDW - owszem. Jest zdzierstwo. Podejrzewam że to kolejny sposób na zarobek, z tego co widziałem ceny też są dziwne bo niektóre KDW są o wiele droższe niż inne i niekoniecznie da się to wytłumaczyć odległością.
Do tego wczoraj sobie klikałem jak się miał pojawił i taka ciekawostka- dowiezienie do KDW orzecha to było ponad 800zł. A dowiezienie na nawet dłuższym dystansie miału do innego
  • Odpowiedz
@astri: a co zamawiasz i skąd jesteś? Obstawiam po cenie że dobrzyń nad Wisłą. Ja za transport do Lipna płaciłem 900 zł już z dostawą do domu, oczywiście prywatny przewoźnik.

Ceny kdw to jasna manipulacja, dlaczego niektóre składy 400km od kopani przewożą węgiel 200zl/tona a inne bliższej 500 zł /t
  • Odpowiedz
@astri Różne są paradoksy z KDW. W mojej okolicy 320km lekko ponad 1000zł, a inny punkt 380km niecałe 600zł. Nie wiem jak oni podpisywali te umowy, że taka różnica. Dalej i taniej.
  • Odpowiedz
  • 0
@Miecz12 za własny mniej nie zapłaci, u mnie rodzice za 100km w jedną stronę płacili 1300, tylko to było jak 5 ton można było brać
  • Odpowiedz