Wpis z mikrobloga

Jak działa ta wewnątrzwspólnotowa dostawa towarów? Na #amazon ustawiłem sobie coś na koncie żeby móc kupować na fakturę. Pobrało mi z karty kwotę netto, tylko że ja w sumie nie wiem czy chce tę fakturę księgować i wrzucać ją w koszty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Można tak, czy mnie skarbówka dojedzie?
#dzialalnoscgospodarcza #podatki #vat
advert - Jak działa ta wewnątrzwspólnotowa dostawa towarów? Na #amazon ustawiłem sobi...

źródło: comment_1664602452hQfW8l3UXK9H12C9Rg96Np.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
ludzie iddzie do ksiegowego. Jak kupujesz cos z zagranicy i masz dowod ze towar opuscil kraj, np dokument wysylki, do nie placi sie zadnego Vatu, moze sa specyficzne produkty ale ogolnie nie.

@wioslarz-umyslow:co ty bredzisz? jak kupujesz na fakturę jako podatnik vat-ue, to jako nabywca płacisz vat.

@Papinianus: Jak jestes vatowcem i go mozesz odliczyc to tak jak ktos napisal, naliczasz go a potem odliczasz i w efwkcie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wioslarz-umyslow: zeby odliczyc to trzeba wykazac w deklaracji i o tym jest pytanie. Plus musi byc zwiazek z dzialalnoscią zeby odliczyc.

@Papinianus: Rozumiem, nie wiem dlaczego ale zalozylem z gory te rzeczy, bo wydawaly sie oczywiste. Zazwyczaj ksiegowy kladzie glowe za takie odpowiedzi wiec zachece zadajacego pytanie o odwiedzenie takowego, niech sie gimnastykuje.
Z drugiej strony, bez znajomosci profilu dzialalnosci i rzeczy do kupienia dyskusja wydaje sie bezprzedmiotowa
  • Odpowiedz