@serniczek_z_rodzynkami: Jeszcze kolejne podobieństwo, czyli paradoks doświadczenia. W pewnym wieku musisz mieć jakieś doświadczenie w związku, żeby być traktowanym jako poważny kandydat, ale nie masz jak go zdobyć, bo nie jesteś traktowany jak poważny kandydat. Jak i w pracy - musisz mieć doświadczenie, by poważnie rozważano przyjęcie cię do pracy, ale musisz też być przyjęty do pracy, by zdobyć doświadczenie. Więc pozostaje liczyć w obu przypadkach na jakiś łut szczęścia,
@Kozikiewicz na dodatek musisz być przekwalifikowany w obu przypadkach bo pracodawca będzie oczekiwał od Ciebie większej ilości umiejętności niż to za ile Ci płaci. Dziewczyna podobnie, będzie oczekiwać od Ciebie większego ogarnięcia i zaangażowania niż to na ile sama jest zaangażowana i Ci się odpłaca.
@serniczek_z_rodzynkami: przez całe życie byłam przekonana, że to faceci mają w tych kwestiach łatwiej, bo to oni podrywają, to oni sobie wybierają "ofiarę" i ją atakują. Zadaniem dIewczyn jest czekać... I być może nigdy się nie doczekać żadnego kandydata
@Kozikiewicz na dodatek musisz być przekwalifikowany w obu przypadkach bo pracodawca będzie oczekiwał od Ciebie większej ilości umiejętności niż to za ile Ci płaci. Dziewczyna podobnie, będzie oczekiwać od Ciebie większego ogarnięcia i zaangażowania niż to na ile sama jest zaangażowana i Ci się odpłaca.
Poprawka - nadkompetentny, a nie przekwalifikowany.
przez całe życie byłam przekonana, że to faceci mają w tych kwestiach łatwiej, bo to oni podrywają, to oni sobie wybierają "ofiarę" i ją atakują.
@costusmierdzi: Byłoby to łatwe, gdyby działało na prostej zasadzie - wyberasz, na luzie podrywasz, jest sukces w 90%. W praktyce cały ten proces podrywania to dla wielu facetów jakiś koszmar, w którym nie są w stanie się odnaleźć i który potrafi być pełnym stresu procesem
@Kozikiewicz: no to jak słyszysz nie, to odpowiadasz "no to nie" i rzygasz na tą laskę, ja nie rozumiem czym się tu przejmować? J--a* ć księżniczki i olewuski, niech nie myślą że będziesz po odmowie dalej się płaszczył. Wam potrzeba chyba dorobić jaj
@serniczek_z_rodzynkami: tak ale na odwrót, to chłopy składają cv + list motywacyjny a księżniczka przebiera w ofertach i wybiera odpowiedniego kandydata
@Sadomason: gdyby to najczęstsze słowo polskie.... A realia są odwrotnie. 99% rekturetow to kobiety. Po prostu faceci są pragmatyczni i woła robić coś sensownego i zarabiać lepiej.
@kaluka106: Dla rekrutera powinny sie liczyc tylko i wylacznie kompetencje potencjalnego pracownika, a nie to ile ma wzrostu, jak wyglada, i czy ladnie sie usmiecha...
W pewnym wieku musisz mieć jakieś doświadczenie w związku, żeby być traktowanym jako poważny kandydat
@Kozikiewicz: i to jest pies pogrzebany, jako że dziewczynek rodzi się mniej to nie każdy chłop jest testowany żeby zdobyć doświadczenie. A po 30rż dla niebieskich kończy się to tak: - masz jakieś doświadczenie w związkach? -
@Pralko-suszarka: musiałabym Ciebie poznać albo chociaż zobaczyć fote żeby ocenić co jest nie tak. Bo często niektóre rzeczy są w zachowaniu lub wyglądzie facetów rażące od razu i wystarczyłoby coś trochę zmienić. Niedawno napisał do mnie na fejsie jakiś koleś z profilowym gdzie stoi jak taka łamaga i jeszcze nałożony jest na to filtr z jakimiś dziwnymi efektami specjalnymi, to tak jakby wyszedł na ulicę w koszulce z napisem "mam
musiałabym Ciebie poznać albo chociaż zobaczyć fote żeby ocenić co jest nie tak.
@costusmierdzi: Dużo dziewczyn już mnie oceniało na fotach zarówno na wykopie jak i poza nim i poza radami typu lepsze ciuchy, czy że powinienem SPRÓBOWAĆ ew. inną fryzurę, bo same nie miały pomysłu na nic innego do doradzenia, nie miały nic więcej do dodania ¯\_(ツ)_/¯ Z pozami też kombinowałem na wszystkie sposoby.
@Kozikiewicz: dziwi Cię że nikt nie chce być z osobą bez doświadczenia w związku? Powodzenia w byciu w związku z dziewczyną 25+, która nie była wcześniej w związku xd
@Mistrszzz: Co xD Czy ja napisałem cokolwiek o tym, że mnie to dziwi? Nie, ja tylko stwierdziłem fakty, nie wiem skąd ta dziwaczna uwaga "dziwi Cię to?" w moją stronę
Poprawka - nadkompetentny, a nie przekwalifikowany.
@costusmierdzi: Byłoby to łatwe, gdyby działało na prostej zasadzie - wyberasz, na luzie podrywasz, jest sukces w 90%. W praktyce cały ten proces podrywania to dla wielu facetów jakiś koszmar, w którym nie są w stanie się odnaleźć i który potrafi być pełnym stresu procesem
A realia są odwrotnie. 99% rekturetow to kobiety. Po prostu faceci są pragmatyczni i woła robić coś sensownego i zarabiać lepiej.
@Kozikiewicz: i to jest pies pogrzebany, jako że dziewczynek rodzi się mniej to nie każdy chłop jest testowany żeby zdobyć doświadczenie.
A po 30rż dla niebieskich kończy się to tak:
- masz jakieś doświadczenie w związkach?
-
@costusmierdzi: Ale zeszłas już na ziemię czy dalej zamknięta w szafie w krainie Narni?
Ty no nie wiem, jak całe życie słyszysz nie, to bardzo ciężko się tym nie przejmować ლ(ಠ_ಠ ლ
@costusmierdzi: Dużo dziewczyn już mnie oceniało na fotach zarówno na wykopie jak i poza nim i poza radami typu lepsze ciuchy, czy że powinienem SPRÓBOWAĆ ew. inną fryzurę, bo same nie miały pomysłu na nic innego do doradzenia, nie miały nic więcej do dodania ¯\_(ツ)_/¯ Z pozami też kombinowałem na wszystkie sposoby.