Wpis z mikrobloga

Hej, chciałbym zapisać się na kurs niemieckiego w Warszawie i zastanawiam się nad wyborem szkoły językowej. Najbardziej znana z tego co wiem to Goethe Institut, ale słyszałem też o instytucie austriackim. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi? Mój aktualny poziom to takie A1/A2.
#jezykiobce #niemiecki #warszawa
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@jarosz99: Ostereisch jest spoko, robiłem tam taki kurs intensywny dla początkujących i było ok, klimat trochę szkolny (grupa, wakacje więc dużo młodziaków tam było) ale merytorycznie było spoko. Nie miałem problemów, dobrze doradzili mi wyższa grupę mimo że byłem słaby w te klocki bo bym się nudził.

Nic niesamowitego nie zrobili ale nic źle też.
  • Odpowiedz
  • 0
@annotate A ten kurs intensywny jest do ogarnięcia? Bo też się nad nim zastanawiam, ale nie wiem czy ogarnianie dużej ilości materiału na raz jest efektywne.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jarosz99: tak. Ja tam szedłem nie znając czasu przeszłego bo okazało się ze w szkole przez 4 lata zapomnieli mnie nauczyć :p ale zrobili mi wywiad, zadali parę pytań po niemiecku żebym odpowiedział. No i na tym wywiadzie nauczyli mnie przeszłego :p

Dali mnie do grupy gdzie dla wszystkich to były oczywistości. Ogarnąłem i nie musiałem siedzieć po godzinach.

Robisz po prostu semestr materiału z zajęciami gęściej, jedne po drugich,
  • Odpowiedz