Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 360
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

16. tefal ingenio - w koncu jestem w stanie zmiescic garnki i patelnie w jednej szufladzie bez upychania ich, dodatkowo dzięki temu, że rączka jest demontowalna w końcu w zmywarce mogę zmieścić więcej niż garnek + patelnia

@beaver: one mają teflon?

Bo teflonu chyba nie można w zmywarce, stopniowo niszczą się właściwości powłoki
  • Odpowiedz
@gardina: odkąd mam ogródek to zamiast płynu do płukania używam odrobiny octu bezpośrednio do prania.
W bloku nie zdawało to egzaminu bo pranie mi za wolno schło i miało czasami dziwny zapach
  • Odpowiedz
  • 2
@bartek555 no ten grób do domu to średni pomysł według mnie. 15W w spoczynku, główna grzałka ma 2kW za każdym razem gdy będzie dolewka.
To jest może dobre rozwiązanie do kuchni w małym biurze (w większych stosuje się naścienne, większe niż 5l) ale do domu wydaje się średnim pomysłem.

Plusem jest to że jeśli masz wodę grzaną przez bojler to można go podłączyć do mieszania z zimną żeby mieć też ciepłą
  • Odpowiedz
AirFryer po polsku znana nie wiem czemu jako frytkownica beztłuszczowa. Jest to taki mini piekarniczek, który grzeje ciepłym powietrzem. Zrobisz w nim frytki bez dodatku tłuszczu (pewnie stąd polska nazwa), albo upieczesz jakieś mięsko jak w piekarniku, a nie trzeba wielkiego budlaka nagrzewać. Więc jak masz jakieś małe porcje do upieczenia, to bardzo polecam.

Czajnik elektryczny z regulacją temperatury. Jak ktoś chce zaparzyć sobie np zielonej herbatki, której nie wolno zalewać wrzątkiem,
  • Odpowiedz