Aktywne Wpisy

mazsynojciec +3
Cześć nocna! Jak się macie?

Piskariota15 +1
Jestem spokojnym ojcem. Mozolnie jak pieprzony Syzyf powtarzam dziecku że załatwiaj konflikty rozmową nie agresją (Już nie muszę powtarzać bo umie jeden z drugim)...
Ale dziś jeden gówniarz 16/17 letni na pasach przeklął do mojego syna i poczułem mega agresje którą ostatni raz czułem 15 lat temu kiedy to #!$%@?łem po ryju za tzw. "spojrzenie"...
Miałem jeszcze jednego dzieciaka w foteliku na swoim rowerze i człapiąc z tym rowerem i fotelikiem po
Ale dziś jeden gówniarz 16/17 letni na pasach przeklął do mojego syna i poczułem mega agresje którą ostatni raz czułem 15 lat temu kiedy to #!$%@?łem po ryju za tzw. "spojrzenie"...
Miałem jeszcze jednego dzieciaka w foteliku na swoim rowerze i człapiąc z tym rowerem i fotelikiem po

Chodzi o ekonomię połączoną z częstotliwością umiejscowienia śmiertelnych ran, czy ciężar?
Jeżeli ktoś jest „stacjonarnym strzelcem" w MRAP, to nosi cięższe pancerze, czy takie jak reszta żołnierzy?
#wojsko
@jazmojegopokoju: oba czynniki, plus ergonomia.
Ruskie nie mają nawet porządnych zestawów pierwszej pomocy.
@jazmojegopokoju: Bo już się nie dźga mizerykordiami?
@jazmojegopokoju: Mają dobre hełmy. Za dobry hełm urwie odłamek z głową.
@jazmojegopokoju: Stacjonarni na wysuniętych posterunkach w czasie wielkie wojny nosili. Nie sprawdziło się