Rowerowe mirko świry mam pytanie bo kupiłem sobie taki rowerek https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-g%C3%B3rskie/rowery-cross-country/marlin/marlin-7-gen-2/p/33148/?colorCode=bluedark_grey ogólnie jest spoko nie mogę złego słowa powiedzieć tylko że no brakuje "przeżutek" :D w sensie tych dolnych 3 prawie nie używam bo to jak bym pedałował w miejscu, a aż takich podjazdów nie robię i no jednak brakuje trochę tych wyższych niby się mogę rozpędzić ale brakuje da radę to jakoś tak przesunąć zmienić aby pozbyć się tych niższych a był większe i szybciej można było z---------ć?
@Runalke: ale 3 dolne to największe przełożenie więc jedziesz szybciej, chyba, se przez dolne masz na myśli największe w kasecie. Możesz albo zmienić kasetę na inny zakres albo blat w korbie na większy. Może to się wiązać ze skróceniem łańcucha albo założeniem nowego dłuższego
Edit masz nawet w specyfikacji, że ogarnie blat do 34 zębów
@_kapsel: No generalnie chodziło mi o te maksymalnie duże i maksymalnie małe na kasecie są za lekkie czyli jak wstawię większą zębatkę w korbie to będę mógł podkręcić "moc"? I jak to przeliczać? Bo niestety moja wiedza w tym zakresie to fakt że rower ma 2 pedały i kierownicę...
@Runalke: teraz masz na najmniejszej zębatce w karcie przełożenie 2.55, jak byś wstawił blat z przodu 34 to będziesz miał 3.09 Czyli masz na jeden obrót korby 2.55 obrotu koła a możesz mieć 3.09 Różnica będzie spora
@Runalke: na kasecie już tam nic na "szybszą" nie zmienisz. Mógłbyś sobie może zmniejszyć różnice pomiędzy kolejnymi biegami jak nie używasz 3 skrajnych, to znaleźć kasetę o mniejszym zakresie, ale szybciej niet. Jak chcesz szybciej pomykać i tu Ci brakuje, to blat z przodu musisz zmienić
@Runalke: obecnie masz najniższy bieg 28/46~0.6 Najwyższy 28/11~2.55 jak zwiększysz blat na 34 to będziesz miał odpowiednio 34/46~0.74 i 34/11~3.09 Jedynie sprawdz czy najlżejszy bieg który Cie obecnie zadowala jest ma przełożenie wieksze niż te 0.74 które uzyskasz po zwiększeniu blatu. Jeśli jest to ładuj blat 34 :)
@Runalke: możesz z przodu założy przerzutkę i mieć naped 2x lub 3x. Ogólnie sama przerzutka tylna tez da rady z napędem 2x10 ale to byś musiał sporo kasy władować. Sam blat 34 to za ~50 zł spokojnie kupisz, patrz tylko żeby dobry rozstaw srob i czy są symetryczne czy nie.
@Runalke: zeby mieć z przodu powyżej blat 42 to musisz mieć korgę 3rz. Trochę sie to mija z celem, zresztą w teorii i tak tylna przerzutka nie ma takiej pojemności zeby to ogarnąć. Jedyne co możesz to wymiana tylnej kasety na 11-42, korby na 26/34 (w teorii rama nie pozwoli na większą, ale strzelam że 26/36 też wejdzie, a jakby 26/38 weszła to już wogóle bajka) i do tego dokupić
zeby mieć z przodu powyżej blat 42 to musisz mieć korgę 3rz
@melba: @Runalke: może czegoś nie wiem, ale wydaje mi się, że w przypadku napędu napędu 1x10 to z przodu można wstawić co się chce, o ile rama pozwoli. Bo co niby miałoby w tylnej przerzutce ograniczać przód przy 1x?
Ale 42 to już będzie imho za dużo, to nawet większość graveli nie ma takiego przełożenia.
@zobq: no mnie nie pytaj ja się nie znam aczkolwiek chcialbym coś szybszego niz to co jest zwłaszcza że rower sam w sobie wygodniejszy od crossa zwłaszcza ze podniosłem sobie kierownicę
@Runalke: Imho możesz sobie wrzucić pojedynczą tarczę z przodu jaką chcesz, i o ile będziesz pamiętać żeby wydłużyć łańcuch i najniższy bieg będzie do zaakceptowania
Ale tak naprawdę to myślę, że to 34-36 to będzie naprawdę wystarczające. No chyba, że chcesz robić powyżej 40km/h, albo mocno dokręcać na zjazdach.
Przerabianie na 2x (czy nie daj Boże 3x) nie ma sensu, przynajmniej na tę chwile.
Jest jeszcze coś takiego jak pojemność przerzutki i to OPa ogranicza w przypadku przejścia na 2x/3x A żeby mieć blat więcej niż 34 musi mieć korbę 3rz bo tu go rama ogranicza.
@Runalke: Masz w specyfikacji ze 34 to max co przyjmie. Zmieniaj na 34. U mnie w kazdym rowerze to idealny rozmiar- pozapierdzielasz na prostej i spokojnie obsłuzy wzniesienia. Jezeli masz aktualnie 28 tak jak jest w specyfikacji to ostre xDD mielisz pewnie jak p------y na prostych. Sprawdz rozstaw śrub i zmieniaj to g---o
#rowery #rower
Komentarz usunięty przez autora
Edit masz nawet w specyfikacji, że ogarnie blat do 34 zębów
Czyli masz na jeden obrót korby 2.55 obrotu koła a możesz mieć 3.09
Różnica będzie spora
https://www.bikecalc.com/speed_at_cadence
https://www.sheldonbrown.com/gear-calc.html
Najwyższy 28/11~2.55 jak zwiększysz blat na 34 to będziesz miał odpowiednio 34/46~0.74 i 34/11~3.09
Jedynie sprawdz czy najlżejszy bieg który Cie obecnie zadowala jest ma przełożenie wieksze niż te 0.74 które uzyskasz po zwiększeniu blatu. Jeśli jest to ładuj blat 34 :)
http://www.gear-calculator.com/?GR=DERS&KB=28&RZ=11,13,15,18,21,24,28,32,37,46&UF=2309&TF=90&SL=2.6&UN=KMH&DV=teeth
Jedyne co możesz to wymiana tylnej kasety na 11-42, korby na 26/34 (w teorii rama nie pozwoli na większą, ale strzelam że 26/36 też wejdzie, a jakby 26/38 weszła to już wogóle bajka) i do tego dokupić
@melba: @Runalke: może czegoś nie wiem, ale wydaje mi się, że w przypadku napędu napędu 1x10 to z przodu można wstawić co się chce, o ile rama pozwoli. Bo co niby miałoby w tylnej przerzutce ograniczać przód przy 1x?
Ale 42 to już będzie imho za dużo, to nawet większość graveli nie ma takiego przełożenia.
Ale tak naprawdę to myślę, że to 34-36 to będzie naprawdę wystarczające. No chyba, że chcesz robić powyżej 40km/h, albo mocno dokręcać na zjazdach.
Przerabianie na 2x (czy nie daj Boże 3x) nie ma sensu, przynajmniej na tę chwile.
Jest jeszcze coś takiego jak pojemność przerzutki i to OPa ogranicza w przypadku przejścia na 2x/3x
A żeby mieć blat więcej niż 34 musi mieć korbę 3rz bo tu go rama ogranicza.