Aktywne Wpisy

Greensy +85
Rozwiązanie na problemy tego świata
źródło: 1000069482
Pobierz#igrzyskabebzonow v6
niestety mam malo czasu pisac podsumowania, ale postaram sie takie zbiorcze z tygiodnia 4 i 5
w skrocie - jest zle
grubasy sa leniwe, tluste i glupie
serio
niestety mam malo czasu pisac podsumowania, ale postaram sie takie zbiorcze z tygiodnia 4 i 5
w skrocie - jest zle
grubasy sa leniwe, tluste i glupie
serio

@NazywamSieDiego: I tutaj przestałem czytać...
Co do farmakologii i specjalistów, po to dałem disclaimer na końcu, żeby nikt nie pomyślał, że samemu można ot tak z tego wyjść.
To ja mam tak, że traktuję normalsów jako "niewartościowych". Jak ktoś kto nie cierpi mógłby mnie chociaż częściowo zrozumieć? Łączą nas podobieństwa w końcu.
Mam bardzo niesatysfakcjonującą pracę. I jednocześnie boję się zaczynać coś robić ze strachu przed porażką. Ale ostatnio miałem okazję porozmawiać w busie z koleżanką ze szkoły. Uczy się
Ale nie powiedziałbym, że wierzę w jakieś gloryfikowanie cierpienia. Należy je zmniejszać jak się tylko da.
A gloryfikowanie poczucia winy, to już w ogóle głupota moim zdaniem. Przecież Chrześcijaństwo mówi wprost, że zawsze jest dobry moment na nawrócenie. Niezależnie jakiego grzechu by się nie popełniło, to
Nawet niekoniecznie musi być tu jakieś osobowe bóstwo. Do wielu osób przemawia duchowa filozofia (chyba buddyzm jest czymś takim)
Popełniam błąd, to weryfikuje dlaczego i następnym razem robię inaczej. To jest na prawdę tak proste. Nie potrzebuję do tego kolejnego bagażu toksycznej religii.
To że jakaś religia ma toksyczne elementy, to nie znaczy, że wiara jako taka jest toksyczna. Dobrze sobie oddzielić trochę jedno od drugiego.
Mam nadzieję, że poradzisz sobie z problemami, powodzenia :)
@Kamilo67: Nie. Psychoterapia na tym polega że masz się do niej przykładać, i wiarygodnie oceniać jej namacalne rezultaty.