Wpis z mikrobloga

#domoticz @pneumokok

Zainstalowałem Domoticz na #raspberrypi (instalacja z binarek) na Raspbianie i mam dziwny problem. Niby zainstalował się bez problemu ale działa tylko przez kilkanaście sekund, mogę wtedy normalnie odpalić interfejs na porcie 8080 ale po chwili serwis się zatrzymuje. Jak go wystartuje ręcznie to samo, działa tylko kilkanaście sekund i się wywala. Nie widzę żadnych błędów w syslogu, a logów samego domoticza nigdzie nie mogę znaleźć. (z tego co widzę to wywalili logi w ostatniej wersji) Jakieś pomysły?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pneumokok: pomogło! Dzięki!

Masz jakiś konkretny odbiornik podpięty do RasPi czy podłączasz się bezpośrednio do GPIO, ja mam w tym momencie czujnik temperatury i cisnienia (BMP085) po I2C i czujnik wilgotności powietrza (DHT22) podpięte bezpośrednio do pinów GPIO na raspi. Można je wykorzystać czy muszę mieć jakiś supportowany odbiornik?

edit: już wiem co powoduje ten problem. Dzieje się tak kiedy dodam nowe urządzenie i wybiorę z listy "BMP085 Temp and
  • Odpowiedz
@Czayen: można, używając JSON (zapytania w URLu z danyni). Wsio na forun i w dokumentavji wiki :-) ja mam arduino mtore raportuje tr dane podszywajac sie pod te presetowe w domoticzu
  • Odpowiedz
@pneumokok: Możesz zdradzić czy i jeśli tak to jak udało ci się odpalić Arduino Mega żeby emulował RFXcoma? Widzę pełno twoich postów na forum domoticza z pytaniami jak to zrobić ale żadnych odpowiedzi. Możesz wyjaśnić jak to u Ciebie śmiga?
  • Odpowiedz