Aktywne Wpisy

wykop +19
Nadchodzą zmiany w Regulaminie Wykopu - stawiamy na lepsze dopasowanie treści i bezpieczeństwo!
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie

Kefir91 +240
Jakbyście jeszcze nie wiedzieli, to Reksin ruszył z posesji z ulicy Piaskowej został odnaleziony.
#fredikamionka #heheszki #humorobrazkowy #analfabetyzm
#fredikamionka #heheszki #humorobrazkowy #analfabetyzm
źródło: image_picker_0ABA9C5C-A774-4093-8637-6A92688DC8F4-40929-0000062248CECA45
Pobierz

Tytuł:
Baśniowa OpowieśćAutor:
Stephen KingGatunek:
fantasy, science fictionOcena: ★★★★☆☆☆☆☆☆
ISBN:
9788367338189Wydawnictwo:
AlbatrosNa wstępie zaznaczę, że książki nie skończyłem - udało mi się zmęczyć prawie połowę i na więcej zwyczajnie szkoda mi czasu. Dość powiedzieć, że na ponad 200 stronach (z 500 na moim czytniku) nic ciekawego się nie wydarzyło, a świat i bohaterowie przedstawieni zostali płytko i nieangażująco. Ciągnie się to niemiłosiernie, a kolejne rozdziały nic prawie nie wnoszą do ogólnego obrazu. Dodatkowo mam wrażenie, że kiedy King wprowadza nieletniego narratora pierwszoosobowego, cały styl pisania mocno się infantylizuje. Nie czyta się tego dobrze - podobne wrażenie miałem już w "Później", ale tutaj dużo bardziej mi to przeszkadzało.
W innych opiniach w Internecie widziałem zachwyty nad nawiązaniami do baśni i osadzeniu ich we współczesnym kontekście. Jest to moim zdaniem zrobione mało zgrabnie i bez polotu, a w porównaniu do "The Wolf Among Us" wypada po prostu płytko i słabo. Dałem "Baśniowej opowieści" szansę i naprawdę próbowałem się do niej przekonać. Nie warto.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #king #stephenking #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: comment_1663430143jzKCSGE22YHwZLIZwlyp4F.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★☆☆☆☆☆☆ (4.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-10-01 00:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach:
Komentarz usunięty przez autora Wpisu