Wpis z mikrobloga

#polskiedrogi No mireczki, jednak jeszcze z Wami zostaję na tym świecie. Ale było blisko :<

(Światła zmieniły się na czerwone a jest tam rejestrator przejazdu na czerwonym więc hmm... miałem nogę na hamulcu).

#motoryzacja #samochody
DOgi - #polskiedrogi No mireczki, jednak jeszcze z Wami zostaję na tym świecie. Ale b...
  • 113
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krajzega: ah, żartujesz sobie? Przecież ja nie prowadziłem tego tira tylko osobówkę. Złamał tak wiele zasad, że powinien pożegnać się z prawkiem. On nie jechał za mną, tylko zmieniał pas na mój przed światłami.
  • Odpowiedz
@DOgi: miałem cie w tym komentarzu obrazić ale napisze inaczej

Wlasnie takie filmiki i inne stopchamy dzieją się niebezpieczne sytuacje i wypadki

Jeśli wejdzie się na stopchama to polowe sytuacji dałoby się rozwiązać zwykła życzliwością i empatia na drodze a jednak pseudo kierowcy z klamerkami wola sprowokować jescze większe zagrozenie na drodze, stracić, i wcisnąć ricord
  • Odpowiedz
Ten kierowca uratował ci zdrowie bądź zycie i to ty tutaj złamałeś przepisy nie on

@JudaszowyBudyn: A do tego "wiuz buki wendliny itede"
typ zestawem jedzie blisko osobówki, zmienia pas przed skrzyżowaniem, hamuje z opóźnieniem i cudem w--------a na lewoskręt, ale dwóch wykopków uważa, że on to święty jest xD
  • Odpowiedz
@dolchus: Nie ma sensu z nim dyskutować bo on nie uznaje że mógł coś zrobić źle, widac po jego reakcjach.
Jak ktoś nie widzi w takiej czarno białej sytuacji co tu zrobił źle to jakakolwiek wymiana argumentów z takimi ludźmi mija się z celem.
  • Odpowiedz
@dolchus: spoczko. Sam to zgłoszę. Pasujący wpis dostaną powiadomienie o aktualizacji sprawy.

I dalej mam pytanie do krytyków. Serio nie widzicie, że kierowca tira nawet jadąc prawym pasem wjechałby absolutnie całym zestawem na czerwonym? Specjalnie wrzuciłem stop klatkę.

Skąd miałbym wiedzieć, że tirowiec zaspał/oglądał firmy na Netflixie/myślał że wjadę na czerwonym?
  • Odpowiedz
@DOgi: Ani my ani ty nie jesteśmy wyrocznią. Pisz do policji. Idę o zakład że sam zostaniesz ukarany i jednocześnie mam nadzieję że maksymalnie wysoką grzywną.
  • Odpowiedz
I dalej mam pytanie do krytyków. Serio nie widzicie, że kierowca tira nawet jadąc prawym pasem wjechałby absolutnie całym zestawem na czerwonym? Specjalnie wrzuciłem stop klatkę.

@DOgi: To akurat twój najmniejszy problem skoro wolisz zginąć byle udowodnić komuś że wjechal na czerwonym ......
  • Odpowiedz
Skąd miałbym wiedzieć, że tirowiec zaspał/oglądał firmy na Netflixie/myślał że wjadę na czerwonym?

@DOgi: Nie, on po prostu się nie spodziewał że trafi na niedzielnego kierowcę jak ty.
  • Odpowiedz
@DOgi: stop klatka jest w momencie kiedy kierowca ciężarówki był już zmuszony do hamowania, więc to nie ma żadnego odniesienia do potencjalnego momentu przejazdu przez czerwony sygnalizator.

IMO gdybyś przejechał na żółtym i nie hamował, kierowca za Tobą wjechałby na skrzyżowanie może minimalnie później niż ciężarówka po prawej, tym bardziej, że jechaliście szybciej od niej.
  • Odpowiedz