Wpis z mikrobloga

Tak się zastanawiam. Czy nazwanie kogoś brudasem to nienawiść?
Czy nazwanie kogoś nierobem to również nienawiść.

Scenariusz:
Pracujesz z kimś, kto jest czysty inaczej. Znaczy to nie mniej, nie więcej jak fakt, że nie potrafi utrzymać porządku dookoła siebie, wykonać pracy czysto. Zrobić to tak, aby nie upierd*lić siebie, otoczenia i załóżmy samochodu, jego wnętrza etc.
Czy nazwanie kogoś brudasem w takim przypadku to nienawiść?

Do scenariusza można dodać wydajność takiej osoby, bo wykonując nawet tą samą czynność, nie potrafi zrobić tego szybciej, nie potrafi uczyć się i unika jak ognia cięższych zadań.
Czy nazwanie kogoś nierobem w takim przypadku to zbrodnia nienawiści?

#pytanie #rozkminy #kiciochpyta
  • 5
Pracujesz z kimś, kto jest czysty inaczej. Znaczy to nie mniej, nie więcej jak fakt, że nie potrafi utrzymać porządku dookoła siebie, wykonać pracy czysto. Zrobić to tak, aby nie upierd*lić siebie, otoczenia i załóżmy samochodu, jego wnętrza etc.

Czy nazwanie kogoś brudasem w takim przypadku to nienawiść?

Do scenariusza można dodać wydajność takiej osoby, bo wykonując nawet tą samą czynność, nie potrafi zrobić tego szybciej, nie potrafi uczyć się i unika
@gorzki99: Ale ty mówisz o tzw: "nieładzie artystycznym".
Miałem tak samo, wiedziałem gdzie co jest. Nawet jak zostawiłem to w swoim prywatnym nieładzie.
Nie. Ja mówię o tym, że kiedy wykonujesz swoją pracę to jednak starasz się nie uwalić jak świnia. Do tego stopnia uwalić, że rano zakładasz świeże ubranie robocze, a wieczorem wyglądasz jakby ktoś na ciebie olej wylał i smarem wypaćkał.
Najgorsze jest to, że wsiada taki delikwent do
Najgorsze jest to, że wsiada taki delikwent do pojazdu klienta i wszystko jest #!$%@? od tego oleju i smaru

@Lurkerer: O nie. To nie wchodzi w gre.
Mialem kiedys krotki epizod ze pracowalem w fimie zakladajacej klimatyzacje. U klienta (czy to u kogos w domu czy to w innej firmie) zawsze musialo byc czysto.

Raz wbijamy do kolesia na chate i nas zamurowalo. Swiezo po remoncie, malowaniu itp. Rece nam opadly