Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Siema. Stoję przed wyborem prywatnej uczelni w Warszawie(nie zdawałem matury rozszerzonej z matmy i infy, dlatego niepubliczna).
Kierunek to informatyka (stosowana).
Co byłoby aktualnie lepszym wyborem WIT czy PJATK?
Program studiów bardziej odpowiada mi w WIT, ale obawiam się, że przez to, że jest to uczelnia o której nic nikt nie słyszał i nie wie to 4 lata studiowania tam i dyplom ukończenia będą nic nie warte. Dodam od siebie, że mam już doświadczenie w programowaniu C++, trochę assembly(jedynie pod SIMD) i JS wraz z modnymi frameworkami, ale to jedynie hobbistycznie. Z matmy samodzielnie poduczyłem się analizy(mało rygorystycznej), rachunku różniczkowego(wstęp) i algebry liniowej, więc pierwsze semestry powinno gładko wejść na obu.
#wit #pjatk #pjwstk #studia #infa #informatyka #warszawa #uczelnia

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63235ec11afdc4d5a91ce68c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Przekaż darowiznę
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

uczelnia o której nic nikt nie słyszał

@AnonimoweMirkoWyznania: to każda jedna w PL. Najlepsze czasem są na 390 pozycji rankingu światowego. Jak będziesz robić dla klienta z UK czy USA to dobrze żeby wiedzieli że Polska jest w Europie a na uczelnię nie popatrzą. Za to taki CalTech, MIT, Harvard otwiera drzwi.
  • Odpowiedz
GwiezdnyPan: Polecam PJATK, sam skończyłem 3 lata temu zaoczne i jestem zadowolony. Poziom myślę jest dość wysoki, nikt nie ma problemu z uwaleniem studenta z przedmiotu mimo że ten płaci. Z mojej grupy studia w terminie skończyło 3 osoby, reszta albo odpadła, albo gdzieś po drodze musiała powtórzyć semestr. I mówię tu o ludziach gdzie każdy jeden już pracował w IT. Minus jest taki że ceny teraz wywaliło w kosmos: jak
  • Odpowiedz