Wpis z mikrobloga

Fajna gierka, choć granie w to na padzie to katorga, skoro na biurowej myszce i klawie jest o niebo lepiej to tę całą gadkę #consolepeasants że fajnie jest grać w FPS-y na padzie można między bajki włożyć. Nie, niefajnie, chyba że jest się tryhardem-masochistą.
#xbox #gamepass #metalhellsinger #gry #pcmasterrace
tamagotchi - Fajna gierka, choć granie w to na padzie to katorga, skoro na biurowej m...

źródło: comment_1663276881y28DRbQEJBWEsoRDQtISf8.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tamagotchi ja po jakichś dwóch latach grania przywykłem do grania na padzie w fpsy i naprawdę lubię. Chociaż początki były trudne xd no i warto sprawić sobie pada z łopatkami.
A gierkę niedługo ogram na pewno
  • Odpowiedz
@tamagotchi: Niestety, prog wejścia do fpsow z padem jest bardzo wysoki. Jeżeli grasz codziennie po kilka godzin, to po jakimś czasie zaczniesz ogarniać. Jednak przy casualowej grze to jest wg mnie nie do przeskoczenia
  • Odpowiedz
@durna_bzdziagwa: LOGITECH MX Keys. Cenię sobie, choć przesunięcie klawiszy funkcyjnych było durnym pomysłem - regularnie wciskam F1 zamiast F2, etc. Na żywo tak nie wali światłem - to efekt trybu nocnego w telefonie i niestabilnego kadru.
  • Odpowiedz
@tamagotchi: ja tam się wystrzegam ich po przejściach z szukaniem zestawu kapsli do mechanika g512. Robią to co dell i nie trzymają się standardów rozmiaru dla kapsli na switche mx (spacja 5.75u). nagminny problem to wycieranie się legend nawet przy średnio intensywnym użytkowaniu który dotyka praktycznie całego przekroju oferty. szczególny ubaw że to się zdarzało w g815 i g915 klawiaturkach i po 6 miechach ludzie mają WSAD gołe.
  • Odpowiedz
@durna_bzdziagwa: mnie męczy to że używam osobnej klawy i myszki na pececie przed tv i przed monitorem - tam jest Corsair STRAFE i regularnie źle trafiam zarówno na jednej klawie jak i drugiej ze względu na różny rozstaw klawiszy ;d Tak sobie myślę że może lepiej po prostu porzucić tę przewodową, bo jaki to ma sens, skoro i tak komp jest jeden a bezprzewodowej używam tylko do peceta. Aż dziwne
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@tamagotchi: Chłop całe życie grał na myszce i klawiaturze.
Chłop w wieku 30 lat wziął do ręki pierwszy raz pada i narzeka, że takie granie to męczarnia.
Chłop nie rozumie, że już za późno na naukę i coś co siedmiolatkowi przyjdzie z łatwością po pięciu godzinach gry - tego on sam nie ogarnie po stu.
Teraz kilka faktów:
-FPSy competitive z input crossplay są zdominowane przez kontrolery.
-FPSy casual z
  • Odpowiedz
w g815 i g915 klawiaturkach i po 6 miechach ludzie mają WSAD gołe

@durna_bzdziagwa: potwierdzam, po roku pisania elaboratów legendy jeszcze nie ale brzegi keycapów są wytarte. Support przysłał 2 komplety nówki w ramach przeprosin, wystarczyło zrobić fotę.
  • Odpowiedz
  • 0
@tamagotchi: obejrzałem. I co? Przecież on potwierdza to co ja napisałem. "(...)W sposób zauważalny zaczyna maleć po 40 roku zycia." - Nie oznacza, że w sposób mniej zauważalny nie maleje już wcześniej. Dajmy za przykład naukę języków obcych, jeśli nie zaczniesz tego robić do +/- 15 roku życia to niema szans, że będziesz danym językiem operował jak native speaker.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ralphs: racja, skoro brakuje ci argumentów a zamiast tego miałbyś znów bawić się w jasnowidza, to lepiej się nie udzielać niż znów wygłupić.
  • Odpowiedz
@tamagotchi: ja gram na padzie vs km w Halo i nie mam problemu być w TOP więc kwestia tego jak ogarniasz uczenie się nowych rzeczy w tym przypadku grania analogami. To jak z prawkiem są osoby co nigdy nie będą potrafiły go zdać, a inne za 1 razem zrobią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz