@ruda_stuleja: Takie rozmowy kończą się na murze argumentów: że Tusk kradł i zabierze 500+, że to Bruksela, że inni też kradli, że oni wyznają wartości konserwatywne i nie ma w Polsce alternatywy, że inflacja jest przez Rosję etc. Nie umiem dotrzeć do takiego betonu
@ruda_stuleja: z całym szacunkiem, widać że nigdy nie miałeś z wyborcami tej partii do czynienia. Odpowiadam - nie da to ABSOLUTNIE nic. Widzę że dużo jeszcze przed tobą. Powiem prosto - z nimi nie warto się kłócić, bo nic to nigdy nie da. W sytuacji o której mówisz, w najlepszym przypadku spotkasz się z ich przekonaniem że nic takiego nie będzie miało miejsca bo rząd dobry i robi dobre rzeczy,
@ruda_stuleja: Widać, że nigdy z pisowcami nie miałeś doczynienia ( ͡°͜ʖ͡°) Tacy ludzie mają zakute łby jak ruscy xd. Na takie pytania mają jedną odpowiedź, że za Tuska było gorzej i w ogóle jakby pelo rządziło to byś tyle nie miał. I standardowe synek kto tyle doł( ͡°͜ʖ͡°) Pisowcy z reguły jadą na socjalach, im nie przemowisz do
do paru zwykłych wyborców PiSu coś tam dociera. Nie chodzi o szukanie wroga, tylko rozliczanie i analizę tego co robi partia którą popierają
@ruda_stuleja: na kanale super expresu w cyklu "komentery" masz sporo rozmów z typowymi pisowcami, o jakiej analizie mówisz? oni mają głowy juz zaprogramowane przez TVPIS - pis daje, tusk diabeł, inflacja to nie wina pisu tylko putina, wszystko co zle to putin, unia i tusk a pis
@ruda_stuleja: No z tym kto tyle doł, to sama słyszałam ( ͡°͜ʖ͡°) No właśnie wśród emerytów to częsty argument. Ja właśnie mówię, że PiS na to rozdawnictwo zadłużył Polskę na ponad 420 miliardów, to słyszę w odpowiedzi, że ich to nie obchodzi bo im dajo ¯\_(ツ)_/¯ I jak z takimi ludźmi rozmawiać? Chociaż już kilku pisowcow trochę przekonałam, ale oni socjali nie biorą, pewnie
Czy przy dyskusji z nimi próbowaliście się pytać o wszystko co się nie klei?
@ruda_stuleja: Jest to pozbawione sensu, bo zaraz wyskakują z tekstami typu "A bo Tusk/Trzaskowski/Adamowicz/Dulkiewicz/Komorowski...". Mój stary to taki beznadziejny przypadek, nawet jak mu udowodnisz że jego cudowna partyjka to banda nieudaczników, to zacznie pieprzyć że ZA PEEŁOOO. Dramat.
@ruda_stuleja: Jeśli mu powiesz, że teraz rządzą midasy a nie PO, to zapewne zacznie coś pieprzyć jak to sądy platformerskie i nie można ich rozliczyć, jakie to samorządy złe i ciągle przeszkadzają, ble ble ble ble. Serio, jak nie ma argumentów to zmiana tematu i pieprzenie od rzeczy.
@armacoder: Jak sądy platformerskie, jak ministerstwo sprawiedliwości, prokuratura są w rękach pisu i reformę sądów przeprowadzali? Sądy już przecież są pisowskie. Z samorządami to kwestia jaka partia rządzi. Pisowskie pewnie nie przeszkadzają XD. No ale na pewno jakiś argument tzn pytanie się znajdzie.
@ruda_stuleja: Wiem, że tak dobrze nie wychodzą, ale propaganda w tvpis mówi co innego ¯\(ツ)_/¯ No ja też mówię, że Tusk już 8 lat nie rządzi, ale to nie dociera. Bo wiadomo inflacja jest przez Tuska i w ogóle on chce nas Niemcom sprzedać ¯\(ツ)_/¯ Ogólnie najzagorzalsi pisowcy jakiś znam to emeryci i właśnie ich argument to że im dają. I to tacy z niedużą emeryturą albo nawet
@ruda_stuleja: Własny ojciec powiedział mi, że jestem głupia. W sensie, że nie rozumiem geniuszu pisu. Przed emeryturą, wyższe wykształcenie, duże miasto. Nie ruszam tematu, bo zawsze kończy się tak samo.
@ruda_stuleja: Ja mam pewna dalsza rodzine propisowaką. Z wujem próbowałem rozmawiać ale też potwierdzam że zawsze kończy sie tak samo jak w tych komenterach na YT. Jak im cos powiesz czego w tvpis nie było to powiedzą ci ze oni o tym nie słyszeli albo ze TVN sie naogladales. Tak, mówią tak nawet o obiektywnych faktach, bo Przeciez powiedzenie faktu to manipulacja TVN-u xD
@ruda_stuleja: na kanale super expresu w cyklu "komentery" masz sporo rozmów z typowymi pisowcami, o jakiej analizie mówisz? oni mają głowy juz zaprogramowane przez TVPIS - pis daje, tusk diabeł, inflacja to nie wina pisu tylko putina, wszystko co zle to putin, unia i tusk a pis
@ruda_stuleja: Jest to pozbawione sensu, bo zaraz wyskakują z tekstami typu "A bo Tusk/Trzaskowski/Adamowicz/Dulkiewicz/Komorowski...". Mój stary to taki beznadziejny przypadek, nawet jak mu udowodnisz że jego cudowna partyjka to banda nieudaczników, to zacznie pieprzyć że ZA PEEŁOOO. Dramat.
Jak sądy platformerskie, jak ministerstwo sprawiedliwości, prokuratura są w rękach pisu i reformę sądów przeprowadzali? Sądy już przecież są pisowskie. Z samorządami to kwestia jaka partia rządzi. Pisowskie pewnie nie przeszkadzają XD. No ale na pewno jakiś argument tzn pytanie się znajdzie.
Nie ruszam tematu, bo zawsze kończy się tak samo.
Wszystko wina Tuska i unii. PiS
@cwlmod: No przecież na TVNie są fakty, to by się zgadzało ( ͡° ͜ʖ ͡°)