Wpis z mikrobloga

@ruda_stuleja: Takie rozmowy kończą się na murze argumentów: że Tusk kradł i zabierze 500+, że to Bruksela, że inni też kradli, że oni wyznają wartości konserwatywne i nie ma w Polsce alternatywy, że inflacja jest przez Rosję etc. Nie umiem dotrzeć do takiego betonu
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: z całym szacunkiem, widać że nigdy nie miałeś z wyborcami tej partii do czynienia. Odpowiadam - nie da to ABSOLUTNIE nic. Widzę że dużo jeszcze przed tobą. Powiem prosto - z nimi nie warto się kłócić, bo nic to nigdy nie da. W sytuacji o której mówisz, w najlepszym przypadku spotkasz się z ich przekonaniem że nic takiego nie będzie miało miejsca bo rząd dobry i robi dobre rzeczy,
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: Widać, że nigdy z pisowcami nie miałeś doczynienia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tacy ludzie mają zakute łby jak ruscy xd. Na takie pytania mają jedną odpowiedź, że za Tuska było gorzej i w ogóle jakby pelo rządziło to byś tyle nie miał. I standardowe synek kto tyle doł( ͡° ͜ʖ ͡°) Pisowcy z reguły jadą na socjalach, im nie przemowisz do
  • Odpowiedz
do paru zwykłych wyborców PiSu coś tam dociera. Nie chodzi o szukanie wroga, tylko rozliczanie i analizę tego co robi partia którą popierają

@ruda_stuleja: na kanale super expresu w cyklu "komentery" masz sporo rozmów z typowymi pisowcami, o jakiej analizie mówisz? oni mają głowy juz zaprogramowane przez TVPIS - pis daje, tusk diabeł, inflacja to nie wina pisu tylko putina, wszystko co zle to putin, unia i tusk a pis
Ksemidesdelos - > do paru zwykłych wyborców PiSu coś tam dociera. Nie chodzi o szukan...
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: No z tym kto tyle doł, to sama słyszałam ( ͡° ͜ʖ ͡°) No właśnie wśród emerytów to częsty argument. Ja właśnie mówię, że PiS na to rozdawnictwo zadłużył Polskę na ponad 420 miliardów, to słyszę w odpowiedzi, że ich to nie obchodzi bo im dajo ¯\_(ツ)_/¯ I jak z takimi ludźmi rozmawiać? Chociaż już kilku pisowcow trochę przekonałam, ale oni socjali nie biorą, pewnie
  • Odpowiedz
Czy przy dyskusji z nimi próbowaliście się pytać o wszystko co się nie klei?

@ruda_stuleja: Jest to pozbawione sensu, bo zaraz wyskakują z tekstami typu "A bo Tusk/Trzaskowski/Adamowicz/Dulkiewicz/Komorowski...". Mój stary to taki beznadziejny przypadek, nawet jak mu udowodnisz że jego cudowna partyjka to banda nieudaczników, to zacznie pieprzyć że ZA PEEŁOOO. Dramat.
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: Jeśli mu powiesz, że teraz rządzą midasy a nie PO, to zapewne zacznie coś pieprzyć jak to sądy platformerskie i nie można ich rozliczyć, jakie to samorządy złe i ciągle przeszkadzają, ble ble ble ble. Serio, jak nie ma argumentów to zmiana tematu i pieprzenie od rzeczy.
  • Odpowiedz
@armacoder:
Jak sądy platformerskie, jak ministerstwo sprawiedliwości, prokuratura są w rękach pisu i reformę sądów przeprowadzali? Sądy już przecież są pisowskie. Z samorządami to kwestia jaka partia rządzi. Pisowskie pewnie nie przeszkadzają XD. No ale na pewno jakiś argument tzn pytanie się znajdzie.
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: Wiem, że tak dobrze nie wychodzą, ale propaganda w tvpis mówi co innego ¯\(ツ)_/¯ No ja też mówię, że Tusk już 8 lat nie rządzi, ale to nie dociera. Bo wiadomo inflacja jest przez Tuska i w ogóle on chce nas Niemcom sprzedać ¯\(ツ)_/¯ Ogólnie najzagorzalsi pisowcy jakiś znam to emeryci i właśnie ich argument to że im dają. I to tacy z niedużą emeryturą albo nawet
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: Własny ojciec powiedział mi, że jestem głupia. W sensie, że nie rozumiem geniuszu pisu. Przed emeryturą, wyższe wykształcenie, duże miasto.
Nie ruszam tematu, bo zawsze kończy się tak samo.
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: Ja mam pewna dalsza rodzine propisowaką. Z wujem próbowałem rozmawiać ale też potwierdzam że zawsze kończy sie tak samo jak w tych komenterach na YT. Jak im cos powiesz czego w tvpis nie było to powiedzą ci ze oni o tym nie słyszeli albo ze TVN sie naogladales. Tak, mówią tak nawet o obiektywnych faktach, bo Przeciez powiedzenie faktu to manipulacja TVN-u xD

Wszystko wina Tuska i unii. PiS
  • Odpowiedz