Aktywne Wpisy

chciejstwo +207
Dzień dobry. Proszę o odrobinę wsparcia. Mimo młodego wieku - dobre 12 lat stracone na to świństwo. Straciłem pracę, partnerkę, wszystko co miało barwy stało się czarno białe.
Pojedyńcze strzały i próby zaprzestania nie pomogły.
Aktualnie wspieram się Anticolem, mam wsparcie terapeuty, wczoraj byłem pierwszy raz na mityngu AA - z pewnością nie ostatni - słucham podcastów, znalazłem nową zajawkę którą wypełniam głowę, zacząłem spacerować.
Dziś
Pojedyńcze strzały i próby zaprzestania nie pomogły.
Aktualnie wspieram się Anticolem, mam wsparcie terapeuty, wczoraj byłem pierwszy raz na mityngu AA - z pewnością nie ostatni - słucham podcastów, znalazłem nową zajawkę którą wypełniam głowę, zacząłem spacerować.
Dziś
źródło: 1000019297
Pobierz
DoktorMorela +16
Eksperci:poród drogami natury jest lepszy
Badania:poród drogami natury niesie mniejsze ryzyko i powikłan niz cesarskie cięcie
Konsensus:cięcie cesarskie jest zabiegiem ratunkowym
Tymczasem polki: zesransko
Ja wiem lepiej,cesarka na zyczenie, a bo koleżance matki siostry wypadł płuco przez odbyt.
Badania:poród drogami natury niesie mniejsze ryzyko i powikłan niz cesarskie cięcie
Konsensus:cięcie cesarskie jest zabiegiem ratunkowym
Tymczasem polki: zesransko
Ja wiem lepiej,cesarka na zyczenie, a bo koleżance matki siostry wypadł płuco przez odbyt.
źródło: Screenshot_20260527_072033_Samsung Internet
Pobierz

I czy sama reakcja po zażyciu leku może sugerować czy diagnoza była poprawna czy nie? (pytanie o to czy po zazyciu leku bede wiedzial czy rzeczywiscie mam adhd czy nie).
#adhd
Po diagnozie dostajesz opinię psychologiczną i z tym idziesz do psychiatry który przepisuje ci leki (nie każdy leczy ADHD). Jeśli czujesz się spokojniej / bardziej skupiony po zażyciu stymulantu to oznacza że masz ADHD. W uproszczeniu oczywiście to wszystko, na pewno jest wiele niuansów i wyjątków.
Przypomniało mi się jak Misiek w Wszyscy jesteśmy Chrystusami mówił ojcu o tym jak ćpał amfe żeby go pilnować, żeby on się nie zapił. Mówi wtedy, że jak wciągał nie miał lęków o ojca i mógł normalnie funkcjonować, sprzątać, gotować.
Podobnie Wehrmacht leciał na
Może sugerować ʕ•ᴥ•ʔ
A to to nie prawda, ale ADHD to bardziej spektrum, więc jak się
Wg tego to osoba bez ADHD w perspektywie czasu ma skutki uboczne w postaci częstszych zachowań ryzykownych, zaburzeń snu, utrata wagi, zwiększona aktywność.
Duże placówki, które diagnozują również dzieci, zazwyczaj prezentują sposób opisany przez ciebie. Czyli kilka wizyt, psycholog, psychiatra, razem około 1000 zł. Możesz też iść samodzielnie do psychiatry specjalizującego się w ADHD i tam cały proces przebiegnie prawdopodobnie dużo szybciej (i taniej).
Sama
Napisałem Ci coś na priv, odpisz proszę :)
@lagomorph: dlaczego akurat ospały?
@lagomorph: napisalem pv